Traian Băsescu şi Mircea Geoană vor participa la manifestările de Ziua Unirii de la Focşani

Şeful statului, Traian Băsescu, şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, vor participa, duminică, la manifestările dedicate împlinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Române, organizate la Focşani, după ce în cursul dimineţii cei doi vor fi prezenţi la ceremoniile care vor avea loc la Iaşi.

21 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu şi Mircea Geoană vor participa la manifestările de Ziua Unirii de la Focşani

Traian Băsescu şi Mircea Geoană vor participa la manifestările de Ziua Unirii de la Focşani (Montaj foto)

Conform programului manifestărilor pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean Vrancea, la manifesări au mai fost invitaţi premierul Emil Boc, toţi miniştrii, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, liderul PNL, Crin Antonescu, toţi preşedinţii de Consilii Judeţene din Regiunea de Dezvoltare Sud Est, Patriarhul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preasfinţitul Părinte Epifanie, Episcopul Buzăului şi Vrancei, dar niciunul dintre aceştia nu a confirmat participarea.

Singurii care au confirmat participarea la manifestările de la Focşani sunt Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

La Focşani, manifestările dedicate împlinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Române vor începe la ora 16.00, când preşedintele Traian Băsescu va primi onorul de la Regimentul de Gardă Bucureşti, după care vor avea loc discursuri ale oficialităţilor.

Pentru prima dată în ultimii zece ani, sceneta "Moş Ion Roată şi Unirea" va fi înlocuită cu o alta în care s-a încercat reconstituirea unei şedinţe a Divanului ad-hoc, cu ajutorul actorilor de la Teatrul Municipal "Maior Gheorghe Pastia", dar şi al elevilor care participă la Stagiunea Teatrală a Elevilor din Vrancea.

După acest moment va avea loc Hora Unirii.

Manifestările se vor încheia cu piesa de teatru "Divorţul de aur", în interpretarea actorilor Tamara Buciuceanu şi Sorin Francu.

Ordinea la ceremoniile de la Focşani va fi asigurată de aproximativ 400 de jandarmi şi poliţişti, cărora li se adaugă membrii Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP). Aceştia din urmă se vor ocupa strict de securitatea preşedintelui Băsescu, zonele prin care va trece acesta fiind deja verificate.

Şi Spitalul Judeţean "Sfântul Pamtelimon" din Focşani este pregătit să asigure asistenţă de grad zero pentru preşedinte, în acest caz fiind pregătită o rezervă de grad zero.

"Avem pregătite o rezervă şi o sală de operaţie de grad zero, sterile şi izolate, aşa cum cere protocolul de gradul zero", a declarat directorul Spitalului Judeţean, Nicolae Moise.

Duminică, înainte de a ajunge la Focşani, Traian Băsescu şi Mircea Geoană se vor afla la Iaşi, unde vor lua parte la manifestările din Piaţa Unirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici