Trei baterii a câte opt rachete, parte a scutului antirachetă din România

Preşedintele Traian Băsescu a atenţionat, vineri, Ministerul Apărării în legătură cu importanţa calităţii negocierilor cu partenerii americani privind scutul antirachetă, anunţând că pe teritoriul României vor fi amplasate trei baterii a câte opt rachete, iar sistemul este unul defensiv.

38 afișări
Imaginea articolului Trei baterii a câte opt rachete, parte a scutului antirachetă din România

Trei baterii a câte opt rachete, parte a scutului antirachetă din România (Imagine: www.mda.milsystemsystem.html)

"Aş atenţiona Ministerul Apărării cu privire la importanţa calităţii negocierilor cu partenerii americani privind amplasarea bateriilor de rachete. Nu este un secret. Vor fi trei baterii a câte opt rachete. Sistemul este unul defensiv, neconvertibil într-unul ofensiv", a declarat Băsescu la şedinţa de bilanţ a Ministerului Apărării.

Potrivit acestuia, cei care şi-au menifestat oarecum îngrijorarea faţă de amplasarea elementelor din scutul antirachetă pe teritoriul României ştiu că este vorba despre un sistem defensiv, şi că "doar propagandistic" mai ridică probleme legate de pericolul pe care acesta l-ar reprezenta.

Şeful statului a mai spus că prin amplasarea elementelor din scutul antirachetă România obţine în sfârşit "garanţia de protejare" a teritoriului ţării împotriva oricărui atac cu rachetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici