Tudorel Toader, despre demisie: Orice variantă este posibilă/ Ce va face dacă Senatul va vota pentru moţiunea simplă la adresa lui

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, despre moţiunea simplă la adresa acestuia, că nu are de ce să aibă emoţii. Întrebat dacă se gândeşte să îşi dea demisia, ministrul a afirmat că „orice variantă este posibilă”.

408 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, despre demisie: Orice variantă este posibilă/ Ce va face dacă Senatul va vota pentru moţiunea simplă la adresa lui

Tudorel Toader, despre demisie: Orice variantă este posibilă

„Orice zi este importantă. Orice zi are şi părţi plăcute şi părţi poate mai puţin plăcute. Eu nu îmi pun problema. Încrezător în ce? Pentru că dânşii au deplina libertate să se exprime prin vot, eu am deplina obligaţie să îmi îndeplinesc misiunea de ministru cât sunt ministru. În rest nu mă cuprind emoţiile, pentru că nu am de ce”, a declarat Tudorel Toader, întrebat dacă are emoţii pentru moţiunea simplă la adresa acestuia.

Întrebat dacă îşi va da demisia, Toader a declarat că „orice variantă este posibilă”.

„Orice variantă este posibilă, dar eu v-am spus faptul că voi rămâne în minister şi că îmi voi îndeplini obligaţia până când în Monitorul Oficial apare cu nume şi prenume alt ministru. În moment acela îl aştyept la minister, predau documentele pe bază de proces verbal, dau sigiliu ministerului şi la gară”, a afirmat Toader.

Ministrul Justiţiei a adăugat că nu a fost preocupat să observe dacă PSD va vota moţiunea simplă la adresa lui.

„Nu am semnale (că PSD va vota moţiunea-n.r). Practic că nici nu am fost preocupat de a recepta astfel de semnale. În weekend am fost la Iaşi, mi-am ţinut orele la facultate. Acum sunt cu un grup de studenţi de la Fcaultatea de drept din Iaşi. I-a primit domnul Tăriceanu, le-a spus câteva cuvinte, dat fiind că domnia sa e ocupat. Mă duc acum să vadă un tur de orizont al Palatului Parlamentului, apoi la CCR, am fost la minister, ne ducem la Institutul Diplomatic, la Avocatul Poporului. Un jurist bun are în faţă foarte multe perspective profesionale, nu numai procuror, jduecător sau avocat. Iată, Parlamentul e plin şi are nevoie de jurişti bine pregătiţi. Ei trebuie să aibă această deschidere şi reprezentare a sistemului judiciar în general, a mecanismelor statului de drept, să se orienteze şi să vadă profesional unde au cea mai bună vocaţie ca să se poată dezvolta în acea direcţie”, a mai spus Toader, întrebat dacă are semnale că PSD va vota moţiunea adresată lui.

El a asusţinut că nu a mai vorbit cu premierul Viorica Dăncilă în ultimul timp.

„În ultimul timp nu am discutat,dat fiind faptul că ba a fost plecată doamna prim-ministru, ba am fost plecat eu. Poate că e bine să nu discut, să nu spuneţi dumneavoastră că am influenţat sau încerc să influenţez o astfel de decizie”, a mai spus Toader.

Tudorel Toader a mai spus, de asemenea, ce va face dacă Senatul va vota pentru moţiunea simplă la adresa lui.

„Sunt într-un pericol sau ce?Eu mă duc frumos la Iaşi, sunt suspendat până în ziua în care îmi încetează mandatul de ministru. A doua zi reiau atribuţiile de rector, activitatea cu studenţii este plăcută. Am o experienţă de mulţi ani de zile la catedră, am un cabinet de avocatură. Există viaţă şi după ministeriat”, a conchis Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei se află, luni, în Parlament, cu un grup de studenţi de la Facultatea de Drept din Iaşi.

La ora 16:00, Plenul Senatului va dezbate şi vota moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader, după ce senatorii au amânat votul de două ori, din lipsă de cvorum.

„Cu domnul Tăriceanu probabil mă voi revedea la orele 16:00 la moţiune, nu cred că vom avea timp. Ce să fac? Să îl consult? Nu cred că vom avea timpul necesar. Până la urmă demisia este un act de voinţă unilateral, care nu poate fi refuzat sau cenzurat. Voi lua act de rezultatul moţiunii”, a declarat Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici