Tudose: Analiza actului public, finalizată în luna ianuarie: CA-urile nu sunt pentru protecţie socială

Premierul Mihai Tudose a anunţat sâmbătă că analiza actului public, inclusiv a miniştrilor, va avea loc în luna ianuarie, urmând să fie verificată inclusiv prezenţa unor persoane în Consiliile de Administraţie. Premierul nu a spus însă dacă va avea loc restructurarea Cabinetului său.

120 afișări
Imaginea articolului Tudose: Analiza actului public, finalizată în luna ianuarie: CA-urile nu sunt pentru protecţie socială

Tudose: Analiza actului public, finalizată în luna ianuarie: CA-urile nu sunt pentru protecţie socială

"Vom vorbi despre o eficientizare a actului public. Analiza, de la prezenţa reprezentanţilor statului în Consiliile de Administraţie, pentru că acolo sunt oameni care să aducă plus valoare, nu pentru protecţie socială, la secretarii de stat, miniştri", a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Evaluarea va avea ca scop şi identificarea punctelor slabe din sistem care îngreunează emiterea documentelor.

"Dacă în cadrul unei analize considerăm că sunt prea multe avize de luat pe o hârtie, vedem unde putem interveni. Pe de altă parte, un act emis la o problemă de mediu trebuie să aibă avize de la ministerele Justiţiei şi Finanţelor, nu poţi sări să spui că este doar o decizie politică. Să vedem cum facem ca aceste lucruri să se întâmple mai rapid ", a mai spus premierul.

Acesta a confirmat că evaluarea va avea loc până la finalul lunii ianuarie, fără a preciza dacă după aceasta va avea loc o retructurare a celor 27 de ministere.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat anterior că în ianuarie se va discuta dacă se impune sau nu o restructurare a Guvernului Tudose.

„Trebuie să vedem anul viitor dacă forma Guvernului este cea mai bună, dacă este nevoie sau nu să se procedeze la o restructurare a Guvernului, dacă da sau nu. (...) Şi am avut o discuţie cu primul-ministru, cu domnul preşedinte Tăriceanu în ianuarie să începem să discutăm dacă se impune, repet, să vedem dacă e necesar sau nu. În ianuarie vom începe discuţii serioase despre ce putem face pentru ca activitatea guvernamentală să fie şi mai bună decât a fost în această perioadă”, a spus Dragnea, joi, la România Tv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici