Tudose, despre achiziţionarea de echipamente imagistice: Nu este pomană, statul este obligat să acorde oamenilor ajutor în domeniul Sănătăţii

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, în timpul ceremoniei de semnare a contractelor pentru achiziţionarea de echipamente medicale imagistice, că nu este ”pomană”, statul fiind obligat să pună la dispoziţia oamenilor tot ce este necesar în sistemul medical.

217 afișări
Imaginea articolului Tudose, despre achiziţionarea de echipamente imagistice: Nu este pomană, statul este obligat să acorde oamenilor ajutor în domeniul Sănătăţii

Tudose, despre achiziţionarea de echimapenteimagistice: Nu este pomană, statul este obligat să acorde oamenilor ajutor în domeniul Sănătăţii

”Este un nou pas, un pas foarte mic, dar un pas important în ceea ce am spus de la începutul acestui mandat, că printre cele trei priorităţi mari imense ale României, infrastructură, educaţie, a treia este sănătatea. Este un pas important şi am să-l rog cu această ocazie sau şi cu această ocazie pe domnul ministru Bodog, să revină la microfon, să revină în faţa dumneavoastră să spună ce a făcut până acum de când e ministru, fiindcă cifrele sunt absolut impresionante şi sunt impresionante şi dureroase fiindcă... dureroase spun fiindcă suntem în situaţia în care da, să avem nevoie de zeci de Computere Tomografe, de zeci, sute de RMN-uri, de zeci, sute, mii de salvări, de blocuri operatoare şi ... acele PAXuri... un sistem de arhivare electronică a imagisticii, punct important în telemedicină (...) Este un pas pentru normalitate, nu este un eveniment extraordinar, aş vrea ca aceste lucruri să nu mai fie evenimente extraordinare şi ca orice român care se duce la spitalul cel mai apropiat de locul unde locuieşte sau i s-a întâmplat un necaz să beneficieze de tot ceea ce are dreptul să beneficieze. Nu este o pomană, statul este obligat, suntem cu toţi obligaţi şi noi, Guvernul şi dvs, reprezentanţii autorităţilor publice locale, preşedinţi de Consilii Judeţene sau primari, să punem la dispoziţie oamenilor pe care îi reprezentăm tot ceea ce înseamnă protecţia şi ajutorul statului şi în domeniul sănătăţii sau şi începând cu domeniul sănătăţii”, a declarat premierul Mihai Tudose în timpul ceremoniei de semnare a contractelor pentru achiziţia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

El a mai povestit că în cursul dimineţii a primit un telefon de la un preşedinte de consiliu judeţean care era nemulţumit că nu a primit finanţare în acest sens şi pentru spitalele din judeţul lui.

”Răspunsul a fost foarte simplu. E ca la loto. N-ai jucat. N-ai scris, n-ai cerut, n-ai solicitat, aşa că încă o dată felicitări pentru cei care sunt în această sală, felicitări că vă pasă de cei pe care îi reprezentaţi, aveţi un partener în Guvern întotdeauna şi mai ales în domeniul acesta şi un sfat şi o rugăminte pentru cei care nu sunt prezenţi în sala aceasta, printre preşedinţii Consiliului Judeţean astăzi, să scrie, să ceară, să solicite, fiindcă, vor găsi ajutor”, a mai spus premierul.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat că este responsabilitatea autorităţilor locale şi a managerilor de spital să asigure spaţiile adecvate pentru instalarea echipamentelor de imagistică, pe care urmează să le primească.

”Astăzi îndeplinim o promisiune din Programul de Guvernare, care prevede un CT (Computer Tomograf) şi un RMN (Rezonanţă Mangetică Nucleară) pentru fiecare spital care nu are astfel de echipamente. Nu ne-am limitat doar să bifăm o măsură, ci am înlocuit şi echipamentele vechi din spitale, care nu mai puteau fi utilizate. Pentru prima dată în istoria sistemului public de sănătate, facem achiziţii de aparatură imagistică medicală pentru a crea, la nivel naţional, o reţea de imagistică medicală sustenabilă şi interconectată”, a subliniat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Echipamentele medicale, a căror valoare este de 19,8 milioane de euro, vor fi achiziţionate pentru 34 de spitale din Călăraşi, Botoşani, Argeş, Timiş, Ilfov, Teleorman, Braşov, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Suceava, Iaşi, Constanţa, Suceava, Mureş, Hunedoara, Buzău şi Bucureşti.

Citeşte şi: Tudose

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici