Tunisia este dispusă să-i acorde azil preşedintelui sirian Bashar al-Assad

Tunisia este dispusă să-i acorde azil preşedintelui sirian Bashar al-Assad, afirmă preşedintele tunisian Moncef Marzouki, într-un interviu pentru ediţia de miercuri a cotidianului tunisian La Presse.

109 afișări
Imaginea articolului Tunisia este dispusă să-i acorde azil preşedintelui sirian Bashar al-Assad

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Tunisia este dispusă să le acorde azil preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi apropiaţilor săi, în cadrul unei soluţionări negociate a conflictului sirian", a declarat Marzouki pentru La Presse.

În cursul conferinţei internaţionale a "prietenilor Siriei", care a reunit vineri la Tunis 60 de ţări, Marzouki a cerut să le fie acordată "imunitate judiciară" lui Bashar al-Assad şi familiei sale, evocând o eventuală refugiere în Rusia a liderului sirian.

"Trebuie căutată o soluţie politică, de exemplu să li se acorde preşedintelui sirian, familiei sale şi membrilor regimului său o imunitate judiciară şi un loc pentru a se refugia, pe care Rusia îl poate oferi", a precizat el.

Preşedintele tunisian a făcut de asemenea apel la crearea unei "forţe arabe pentru a menţine pacea şi securitatea" în Siria, în cadrul Ligii Arabe, pentru "a însoţi eforturile diplomatice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici