Turcan: Cei din USL vor Constituţie pentru ei, nu pentru cetăţean, nu au învăţat din lecţia Năstase

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat marţi că propunerile USL de modificare a Constituţiei "devoalează" faptul că cei din Uniune vor o lege fundamentală pentru ei, adăugând că aceştia nu au învăţat nimic din lecţia Adrian Năstase.

224 afișări
Imaginea articolului Turcan: Cei din USL vor Constituţie pentru ei, nu pentru cetăţean, nu au învăţat din lecţia Năstase

Raluca Turcan (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

"Aceste propuneri ale USL devoalează motivul pentru care cei de la guvernare vor să modifice Constituţia: să facă o lege fundamentală pentru ei şi, din nefericire, din dispreţ faţă de cetăţeni", a afirmat Turcan.

Ea a adăugat că USL nu a învăţat nimic din lecţia Adrian Năstase, care a modificat Constituţia pentru el, însă beneficiarii au fost alţii: "Din nefericire (cei de la USL-n.r.) nu au învăţat nimic din lecţia Adrian Năstase, care a modificat Constituţia şi au avut piedici în funcţionarea instituţiilor statului cei care ulterior sau aflat la guvernare, inclusiv cei de la PSD, acum vor să facă exact aceeaşi greşeală, să modifice Constituţia. Pentru ei însă lecţia trecutului arată că beneficiari vor fi alţii", a spus Raluca Turcan.

Ea a mai arătat că la modificarea Constituţiei ar trebui respectat votului cetăţenilor de la referendum legat de Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari şi trebuie stipulat ca finanţarea educaţiei să fie de 5% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici