Turcan despre Geoană: Când ai fost bichonul lui Vîntu, culmea tupeului să spui că alţii i-au fost tovarăşi

Preşedintele Traian Băsescu apreciază ca lipsită de onestitate afirmaţia lui Mircea Geoană conform căreia cazul Sorin Ovidiu Vîntu e o reglare de conturi între "vechi tovarăşi", declară purtătorul de cuvânt al şefului statului, adăugând că aceasta e culmea tupeului când ai fost "bichonul" lui Vîntu.

85 afișări
Imaginea articolului Turcan despre Geoană: Când ai fost bichonul lui Vîntu, culmea tupeului să spui că alţii i-au fost tovarăşi

Turcan despre Geoană: Când ai fost bichonul lui Vîntu, culmea tupeului să spui că alţii i-au fost tovarăşi (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Preşedintele consideră că declaraţia domnului Geoană este una lipsită de onestitate, care confirmă lipsa de caracter a acestuia", a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

El a reamintit episodul în care Mircea Geoană s-a întâlnit cu Sorin Ovidiu Vîntu, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

"Când o ţară întreagă a văzut că ai fost bichonul lui Vîntu şi că la comandă te-ai băgat cu el în jacuzzi la relaxare, să vii după aceea să spui că alţii au fost tovarăşi cu el, asta-i culmea tupeului, pe româneşte", a conchis Turcan.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, consideră că ceea ce i se întâmplă lui Sorin Ovidiu Vîntu în aceste zile reprezintă "doar o reglare de conturi între vechi tovarăşi".

"Prefer să nu spun mai multe, dar cred că ce păţeşte acum Sorin Ovidiu Vântu este doar o reglare de conturi între vechi tovarăşi", a spus Geoană, la Braşov.

Sorin Ovidiu Vântu a fost eliberat joi după-amiază, după o săptămână de detenţie. El a fost arestat, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de aghiotantul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, Tribunalul Bucureşti emiţând mandate, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de favorizarea infractorului, respectiv complicitate la această infracţiune. Cei trei l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa - condamnat, în lipsă, la 15 ani de detenţie, pentru păgubirea a 300.000 de investitori FNI - să fugă din ţară, în anul 2000, şi să se ascundă de autorităţile române judiciare. Popa a fost prins în 2 decembrie 2009, la Jakarta (Indonezia).

În campania pentru turul II al alegerilor prezidenţiale din 2009, site-ul Hotnews.ro şi ediţia online a săptămânalului "Academia Caţavencu" au dat publicităţii fotografii despre care spuneau că atestă faptul că liderul social-democrat Mircea Geoană l-ar fi vizitat, în seara dinaintea dezbaterii televizate dintre candidaţi, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, la reşedinţa acestuia.

Preşedintele Traian Băsescu l-a întrebat de mai multe ori pe contracandidatul său Mircea Geoană, în timpul dezbaterii electorale, dacă i-a plăcut miercuri noapte, la întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vîntu, liderul PSD evitând iniţial să răspundă, după care l-a acuzat pe şeful statului că şi el s-a întâlnit de zeci de ori cu omul de afaceri.

Băsescu i-a spus lui Geoană că aşteaptă scuze la adresa românilor din partea lui Mircea Geoană. "Nici mie nu-mi place domnul Vântu aşa cum se pare că nu vă mai place nici dumneavoastră", a spus Geoană.

"Nici azi-noapte nu v-a plăcut? Azi noapte nu v-a plăcut, azi noapte, când a aflat că a fost arestat domnul Popa Nicolae, cel cu FNI-ul, şi v-a chemat de urgenţă? V-a chemat de urgenţă?", a întrebat Băsescu de mai multe ori, fără a primi răspuns, în primă fază.

"Am avut aseară o întâlnire cu domnul Vîntu, aşa cum aţi avut dumneavoastră zeci de întâlniri cu acest domn în anii în care eraţi apropiaţi", a replicat, într-un final, liderul social-democrat. El a explicat că Vîntu l-a sunat în urma interviului pe care liderul PSD l-a acordat Gazetei Sporturilor, în care a spus că omul de afaceru este malefic şi turbulent.

Liderul PSD l-a întrebat la rândul său pe Băsescu: "La dumneavoastră şi la dânsul acasă de câte ori aţi băut whisiky cu domnul Vântu în anii precedenţi?". Băsescu a răspuns: "Niciodată", iar Geoană a insistat: "Cu sau fără cuburi?"

Băsescu l-a întrebat insistent pe Geoană: "Are o legătură vizita pe care i-aţi făcut-o aseară lui Vântu cu arestarea lui Popa Nicolae?". "Este o uriaşă minciună şi este penbil din partea unui candidat la preşedinţie să facă astfel de lucruri. Veniţi cu minciuni sfruntate. Nu ştiu cine este Popa.", a spus Geoană.

Ulterior, Geoană a spus că nu ştie "cine este acest Popa". Râzând, Băsescu i-a răspuns: "O să vă popească acest Popa".

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat, în aceeaşi noapte, că este prieten de patru ani cu Mircea Geoană, pe care l-a admirat în calitate de ministru de Externe, admiţând că liderul PSD a mers în vizită la el în noaptea de miercuri, pentru a se relaxa.

"A venit la mine cu o zi înainte de dezbaterea finală, asta este adevărat. A venit să se relaxeze, am pălăvrăgit o grămadă. Era încordat şi am încercat să-i creez o stare de relaxare", a spus Sorin Ovidiu Vântu, într-o intervenţie telefonică la postul Realitatea TV.

Vântu a mai spus că nu a dat "niciun leu" în campania electorală a lui Geoană şi că nu l-a sprijinit mediatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici