Turcan, despre participarea lui Oprea la şedinţa CSAT pentru CFR Marfă: Ponta se pricepe să fugă de răspundere

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că "probabil a fost o coincidenţă" că Victor Ponta şi Liviu Dragnea au plecat în acelaşi timp în concediu, lăsându-l pe Gabriel Oprea să finalizeze problema CFR Marfă, afirmând că "Ponta se pricepe să fugă de răspundere”.

599 afișări
Imaginea articolului Turcan, despre participarea lui Oprea la şedinţa CSAT pentru CFR Marfă: Ponta se pricepe să fugă de răspundere

Gabriel Oprea (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

Raluca Turcan a fost întrebată, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre afirmaţia premierului Victor Ponta, care nu a exclus posibilitatea să-l aibă "înlocuitor" pe vicepremierul Gabriel Oprea la şedinţa CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării) în cazul în care preşedintele Traian Băsescu o va convoca în perioada în care el este în concediu, respectiv în prima jumătate a lunii august, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepreşedintele PDL a răspuns că "probabil a fost o coincidenţă ca Ponta să plece împreună în concendiu cu domnul Dragnea şi să nu mai fie altcineva decât domnul Oprea înlocuitor al domniei sale la şefia Guvernului".

"Nu vreau să cred că a fost un gest politic calculat pentru a ascunde sub preş problema privatizării CFR Marfă. La modul în care Victor Ponta se pricepe să scape de răspundere şi să fugă de răspundere nu ar fi o mirare ca, după ceva timp, să ne trezim că domnul Ponta dă vina pe domnul Oprea în privinţa finalizării contractului de privatizare", a spus Turcan.

La finalul întrevederii pe care Victor Ponta a avut-o cu reprezentanţii FMI, CE şi BM, la Palatul Victoria, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă se va întoarce din concediu în cazul în care preşedintele va convoca o şedinţă a CSAT în prima parte a lunii august, pentru a se discuta situaţia creată la CFR Marfă.

"Să-l convoace domnul preşedinte. De joi, am înlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a mă reprezenta în totalitate, dacă e ceva care apare într-o oră, două ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline", a spus primul-ministru.

Referitor la CFR Marfă, el a spus că nu a mai vorbit cu Traian Băsescu, dar a făcut trimitere la Hotărârea 73 din 27 septembire 2012 a CSAT, care stipulează, printre altele, că unele privatizări trebuie supuse atenţiei CSAT.

"Cred că e clar cine a semnat hotărârea: Preşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, domnul preşedinte Băsescu. Deci, noi aplicăm hotărârea CSAT, dacă mai e în vigoare. Dacă nu, la primul CSAT o abrogăm, şi atunci nu mai trebuie să prezentăm CFR Marfă. Dar vreau să spun sincer, este o discuţie deja neserioasă", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici