Turcan: Din scrisori, cetăţenii se pot convinge că Guvernul este disperat să sporească îngrijorarea

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, afirmă că este foarte bine că Guvernul a dat publicităţii scrisorile premierului către preşedinte pe tema creşterii salariilor pentru că acum cetăţenii se pot convinge de "evaluările apocaliptice ale unui guvern aflat în campanie electorală".

20 afișări
Imaginea articolului Turcan: Din scrisori, cetăţenii se pot convinge că Guvernul este disperat să sporească îngrijorarea

Turcan: Din scrisori, cetăţenii se pot convinge că Guvernul este disperat să sporească îngrijorarea

"Este regretabil şi fără precedent ca însuşi primul ministru să alimenteze nejustificat imaginea unei crize apocaliptice, în condiţiile în care România are mijloace şi resurse pentru a diminua efectele crizei economice mondiale. Efectele crizei financiare internaţionale nu au legătură cu creşterea salariilor profesorilor. Noile exagerări, de această dată apocaliptice, ale primului ministru, contrastează puternic cu declaraţiile sale de acum câteva săptămâni, când exagera efectele creşterii economice", susţine Valeriu Turcan, într-o declaraţie remisă, luni, agenţiei MEDIAFAX.

El menţionează că este foarte bine că Guvernul a dat publicităţii scrisorile respective, "chiar dacă acest lucru nu este tocmai o regulă a dialogului între instituţii ale statului".

"Dar acum cetăţenii se pot convinge de evaluările apocaliptice ale unui guvern aflat în campanie electorală şi care încearcă disperat să sporească îngrijorarea publică. Pe parcursul ultimelor săptămâni, preşedintele a solicitat primului ministru ca Guvernul să intre în legalitate şi să prezinte în termenul prevăzut de lege proiectul de buget pe anul 2009. Cu privire la creşterea salariilor profesorilor, poziţia Guvernului este o operaţiune de manipulare a opiniei publice. Manipularea Guvernului se foloseşte şi de omisiune, pentru că Executivul nu spune că, până la 1 octombrie, ministerul Educaţiei a reuşit să cheltuiască doar 43% din banii alocaţi pentru invesţii", afirmă Valeriu Turcan.

Guvernul a postat, luni seara, pe propria pagină de Internet, textul integral al scrisorilor transmise preşedintelui Traian Băsescu de către premierul Călin Popescu Tăriceanu pe tema majorării cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice, în care se arată că acest efort financiar nu poate fi susţinut.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici