Turcan: Parlamentul face scut în jurul Rovanei Plumb prin decizia Biroului Permanent

Parlamentul face scut în jurul ministrului Rovana Plumb, prin decizia Biroului Permanent de a stabili un termen de 11 zile pentru depunerea raportului în cazul solicitării DNA în cazul Rovanei Plumb, a declarat, miercuri, deputatul PNL Raluca Turcan.

208 afișări
Imaginea articolului Turcan: Parlamentul face scut în jurul Rovanei Plumb prin decizia Biroului Permanent

Turcan: Parlamentul face scut în jurul Rovanei Plumb prin decizia Biroului Permanent

"Liviu Dragnea loveşte din nou şi se vede că astăzi a fost prezent în Camera Deputaţilor. În Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor tocmai a fost votată o solicitare a Comisiei juridice prin care, în comisie, trebuie să se efectueze o anchetă în baza Legii răspunderii ministeriale şi abia după această anchetă, care are un termen de desfăşurare între opt şi 11 zile - şi termenul poate fi prelungit - să se pronunţe Comisia juridică cu privire la cererea de urmărire penală a doamnei Rovana Plumb”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că astfel Parlamentul face scut în jurul Rovanei Plumb. “Parlamentul face scut în jurul doamnei Rovana Plumb, încearcă să se substituie instanţelor judecătoreşti, să facă anchete de către oameni politici, în loc să permită pur şi simplu, aşa cum a solicitat PNL, ca cererea de urmărire penală să treacă rapid pe un vot în Camera Deputaţilor şi să ajungă în instanţă, unde foarte probabil doamna Rovana Plumb ar putea să îşi demonstreze nevinovăţia", a spus Turcan.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, în şedinţa de miercuri, ca în termen de 11 zile Comisia juridică să depună raportul în cazul solicitării DNA de urmărire penală a fostului ministru al Mediului, Rovana Plumb.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene. Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici