Turcan (PNL): Vom cere Avocatului Poporului să întoarcă din drum ultima ordonanţă a lui Ponta

PNL va cere Avocatului Poporului ”să întoarcă din drum ” ordonanţa prin care orice deţinător de titlu ştiinţific poate renunţa la acesta, a spus, miercuri, deputatul Raluca Turcan, care consideră că instituţia este singura care poate opri ”delirul” guvernului PSD.

418 afișări
Imaginea articolului Turcan (PNL): Vom cere Avocatului Poporului să întoarcă din drum ultima ordonanţă a lui Ponta

Turcan (PNL): Vom cere Avocatului Poporului să întoarcă din drum ultima ordonanţă a lui Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

”PNL va solicita Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să întoarcă din drum această ordonanţă. Este singura instituţie care, în acest moment, poate opri acest delir instituţional al Guvernului PSD”, a spus Turcan, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Turcan a afirmat că Ponta ”a contrasemnat legi care reglementează direct pentru el, ceea ce este neconstituţional şi antidemocratic” şi că ordonanţa ”demonstrează că PSD are un guvern iresponsabil, care favorizează guvernarea în interes personal şi care loveşte statul de drept prin încălcarea Constituţiei”.

Guvernul a modificat, prin ordonanţă de urgenţă, Legea educaţiei, pentru a permite oricărui deţinător de titlul ştinţific să renunţe la acesta.

În urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a anunţat că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.

Ulterior, Universitatea Bucureşti a transmis Ministerului Educaţiei o adresă prin care se solicită dispunerea măsurilor necesare în vederea retragerii titlului de doctor în drept acordat lui Victor Ponta în 2003, demersul instituţiei de învăţământ superior fiind urmarea unei notificări făcute de premier.

Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a solicitat Direcţiei juridice a ministerului să găsească o soluţie legală prin care să fie rezolvată solicitarea premierului privind retragerea titlului de doctor şi că aşteaptă deciziile juriştilor din Ministerul Educaţiei.

El aprecia că titlul de doctor a fost acordat prin ordin de ministru, iar retragerea poate fi făcută "printr-un act de de aceeaşi valoare”.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici