Turcan: Preşedintele e sănătos. Dacă nu ar fi aşa, ar fi imposibil ca presa să nu afle

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, a declarat, luni, la Realitatea TV, comentând afirmaţii ale realizatorului TV Stelian Tănase privind starea de sănătate a lui Traian Băsescu, că preşedintele este sănătos şi că ar fi imposibil ca presa să nu afle dacă situaţia ar fi alta.

954 afișări
Imaginea articolului Turcan: Preşedintele e sănătos. Dacă nu ar fi aşa, ar fi imposibil ca presa să nu afle

Traian Băsescu (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Stelian Tănase afirma că din unele discuţii pe care le-a purtat cu persoane aflate în apropierea şefului statului ar rezulta că acesta are probleme de sănătate.

Valeriu Turcan a intrat în direct prin telefon şi a infirmat declaraţiile lui Tănase: "Afirmaţiile domnului Tănase sunt ridicole şi în cazul domniei sale aş îndrăzni să spun că ele reprezintă mai degrabă o dorinţă personală a domnului Stelian Tănase, el fiind recunoscut ca una dintre persoanele care în mod constant şi cu regularitate răspândesc informaţii false despre preşedintele Traian Băsescu. Acuma, ştiu că domnul Stelian Tănase este grav bolnav, suferă de o boală des întâlnită, îi plac excesiv banii, dar nu vă pot garanta pentru aceasta informaţie pentru că am auzit-o de la un apropiat al domniei sale pe care nu îl pot numi".

Tănase a răspuns că nu a afirmat că preşedintele Băsescu este bolnav.

"Domnul Tănase, uitaţi care e problema dumneavoastră: suferiţi foarte mult pentru că domnul preşedinte Băsescu este foarte sănătos", a răspuns Turcan la Realitatea TV.

El a adăugat că dacă preşedintele ar avea o problemă de sănătate, ar fi imposibil ca presa să nu afle.

"În actualul sistem constituţional şi în conformitate cu actuala procedură care există privind sănătatea preşedintelui României, dacă domnia sa ar avea o problemă de sănătate, ar fi imposibil ca presa să nu afle. O astfel de chestiune de interes naţional nu cred că ar putea fi ascunsă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici