Turcan: PSD refuză discutarea ordonanţei de renunţare la titlul de doctor ca să fie adoptată tacit

PNL acuză deputaţii PSD din Comisia de învăţământ că au refuzat discutarea Ordonanţei 94/2015 care permite renunţarea la titul de doctor şi avertizează că ordonanţa va fi aprobată tacit, a declarat, marţi, deputatul PNL Raluca Turcan.

410 afișări
Imaginea articolului Turcan: PSD refuză discutarea ordonanţei de renunţare la titlul de doctor ca să fie adoptată tacit

Raluca Turcan (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Turcan a spus, la o conferinţă de presă la care au participat cei 7 reprezentanţi ai PNL din comisia de învăţământ, că vicepreşedintele comisiei Sorin Iacoban (PSD), care a preluat prerogativele de preşedinte după numirea fostului preşedinte Sorin Grindeanu ca ministru, a refuzat să pună pe ordinea de zi dezbaterea acestei ordonanţe şi cel mai probabil această ordonanţă va fi aprobată tacit.

„Reprezentanţii PSD au refuzat în mod repetat să discute ordonanţa 94 care îl spală de plagiat pe VVictor Ponta Mâine, în plen, cel mai probabil Ordonanţa va fi aprobată tacit. Ordonanţa, pe lângă faptul că îl spală de plagiat pe Victor Ponta, aduce lovituri standardelor educaţiei şi noi aveam amendamente”, a spus Turcan.

Ea a arătat că ordonanţa a fost emisă fără dezbatere publică, în mod netransparent şi nu a existat elementul urgenţei, iar acum este lăsată să fie adoptată tacit, fără posibilitatea de a fi amendată.

PNL va cere miercuri dezbaterea ordonanţei în plen fără raportul comisiei şi va solicita în scris preşedintelui Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a vicepreşedintelui comisiei, Sorin Iacoban (PSD).

Secretarul Camerei Nicolae Mircovici a precizat, luni, că pe ordinea de zi de plen a Camerei Deputaţilor de miercuri va fi introdusă şi această Ordonanţă pentru a fi dezbătută sub rezerva primirii raportului de la comisie. Termenul de adoptare a Ordonanţei expiră pe 2 martie, iar, dacă nu va fi adoptată în şedinţa Camerei de miercuri, Ordonanţa va fi adoptată tacit deoarece până la 2 martie nu mai are loc altă şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici