Turcan vrea pace cu USRPLUS. „Pentru PNL, aceasta este cea mai bună coaliţie”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susţine că, pentru PNL, coaliţia formată cu UDMR şi USR este cea mai bună. Ea a anunţat că „vom face tot ce este posibil politic să o menţinem funcţională, însă este nevoie de responsabilitatea tuturor partenerilor de guvernare”.

348 afișări
Imaginea articolului Turcan vrea pace cu USRPLUS. „Pentru PNL, aceasta este cea mai bună coaliţie”

Turcan nu mai vrea scandal conflicte în Guvern. „Pentru PNL, aceasta este cea mai bună coaliţie”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune, într-o postare făcută miercuri pe Facebook, că niciunuia dintre partidele din Coaliţie nu-i fac bine disputele: „Avem nevoie de raţiune în coaliţie şi de o inţelegere clară a priorităţilor de guvernare, iar dezvoltarea unor comunităţi locale rămase în urmă este o prioritate. Niciunuia dintre partidele din Coaliţie nu-i fac bine aceste dispute fără sens, oamenii sunt sătui de conflicte politice şi aşteaptă de la noi să guvernăm”.

Turcan aminteşte despre rezultatele concrete, realizate alături de Coaliţia de guvernare: o creştere economică reală şi o creştere a numărului locurilor de muncă după o criză foarte puternică, într-un context economic general dificil.

„Apelul meu este să nu pierdem aceste realizări, să nu irosim ce am construit împreună, PNL-UDMR-USR. Pentru PNL, aceasta este cea mai bună coaliţie şi vom face tot ce este posibil politic să o menţinem funcţională, însă este nevoie de responsabilitatea tuturor partenerilor de guvernare”, a scris ministrul Muncii pe reţeaua de socializare.

Disputele au apărut miercuri în şedinţa de Guvern, care a fost întreruptă la prânz. Reluarea acesteia a fost programată pentru ora 19.00. Conform unor surse din Guvern, motivul suspendării îl reprezintă intenţia premierului Florin Cîţu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Reprezentanţii USRPLUS au spus că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliţie şi au transmis că nu vor participa la şedinţa de miercuri seara.

„Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern de la ora 19.00 şi să convocăm mâine dimineaţă la ora 10.00 o şedinţă a coaliţiei”, a declarat Dan Barna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici