UCM salută declaraţia lui Băsescu referitoare la predarea limbii române

Conducerea Uniunii Civice Maghiare - Scaunul Sfântu Gheorghe salută declaraţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la necesitatea predării limbii române ca limbă străină copiilor maghiari, spunând că şeful statului "a păşit pe pământul realităţii".

3 afișări
Imaginea articolului UCM salută declaraţia lui Băsescu referitoare la predarea limbii române

UCM salută declaraţia lui Băsescu referitoare la predarea limbii române

Preşedintele UCM - Scaunul Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat că preşedintele, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în judeţul Covasna, "a păşit pe pământul realităţii şi s-a convins de ceea ce pentru UCM este evident de mai mulţi ani, respectiv de faptul că este nevoie de schimbarea metodologiei predării limbii române pentru elevii maghiari".

"Este evident că un cetăţean are doar o singură limbă maternă. De aceea, am solicitat de mai multe ori schimbarea metodologiei predării limbii române pentru copiii maghiari ca limbă străină, utilizând manuale specifice la fiecare nivel educativ", a spus Gazda.

UCM - Scaunul Sfântu Gheorghe a solicitat de mai multe ori ca în clasele I-XII limba şi literatura română să fie predată elevilor aparţinând minorităţilor naţionale ca o limbă străină. Conducerea organizaţiei locale a UCM consideră că practica folosită la şcolile cu predare în limba minorităţilor este eronată din mai multe puncte de vedere: metodologic afectează negativ eficienţa însuşirii limbii române, practic afectează negativ elevii în promovarea unor examene obligatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici