UDMR Covasna i-a vorbit lui Băsescu despre autonomia asimetrică

Reprezentanţii UDMR din administraţia locală a judeţului Covasna au vorbit, la întâlnirea avută, duminică, cu şeful statului, Traian Băsescu, despre un nou concept de autonomie, respectiv cea asimetrică.

22 afișări
Imaginea articolului UDMR Covasna i-a vorbit lui Băsescu despre autonomia asimetrică

UDMR Covasna i-a vorbit lui Băsescu despre autonomia asimetrică

După întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a declarat că la această întrevedere au discutat, printre altele, şi probleme legate de descentralizare.

"Am fost de acord şi noi, dar şi domnul preşedinte, dar asta ştim din perioada 2004-2005, atât Partidul Democrat, cât şi UDMR, întotdeauna a militat pentru descentralizare", a subliniat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, fostul deputat UDMR de Covasna.

Antal a afirmat însă că descentralizarea trebuie grăbită.

"Din acest punct de vedere, trebuie spus clar că nu s-au făcut acei paşi pe care noi toţi i-am dorit şi, din această cauză, încă sunt foarte multe probleme şi trebuie să accelerăm acest proces de descentralizare", a adăugat Antal.

În ceea ce priveşte subiectul autonomiei, Antal Arpad a explicat că această temă a fost abordată "foarte pe scurt".

"Domnul preşedinte a spus că este pentru o autonomie generală, iar noi am spus că sprijinim autonomia asimetrică", a explicat primarul.

Potrivit lui Antal Arpad, autonomia asimetrică înseamnă ca fiecare regiune să aibă autonomia pe care şi-o doreşte.

"Dacă unii doresc mai mult, să aibă mai mult, dacă alţii vor mai puţin, să aibă mai puţin", a conchis edilul-şef.

Şeful statului se declara, în februarie, în cadrul unei vizite neoficiale în Covasna, "un suporter" al autonomiei, cu condiţia ca aceasta să fie egală, în Covasna şi Harghita, cu autonomia din Călăraşi, Bihor sau Constanţa. Potrivit şefului statului, nivelul de autonomie trebuie să fie egal în toată ţara, pentru că statul român este stat unitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici