UDMR Covasna: Ne bucură că Guvernul şi-a dat seama că prefectul era un factor destabilizator

UDMR Covasna salută trecerea prefectului Codrin Munteanu în postul de secretar general al Ministerului Apărării, manifestându-şi "bucuria" că Guvernul şi-a dat seama de faptul că acesta era "un factor destabilizator” în ceea ce priveşte relaţiile interetnice.

584 afișări
Imaginea articolului UDMR Covasna: Ne bucură că Guvernul şi-a dat seama că prefectul era un factor destabilizator

Tamas Sandor (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, şeful Consiliului Judeţean, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că se bucură că Guvernul şi-a dat seama că prefectul Codrin Munteanu a fost "un factor destabilizator" în ceea ce priveşte relaţiile interetnice.

"Salutăm decizia (de trecere a prefectului Codrin Munteanu în postul de secretar general al Ministerului Apărării - n.r.) şi ne bucurăm că Guvernul şi premierul Victor Ponta şi-au dat seama că în judeţ Codrin Munteanu a fost un factor destabilizator în ceea ce priveşte relaţiile interetnice", a spus Tamas.

Acesta a adăugat că atât el, cât şi primarii din judeţ, au avut o colaborare bună cu viitorul prefect al judeţului, Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Vâlcele.

"Îl asigur că vom căuta modul în care vom putea colabora în proiecte de dezvoltare. Totodată, sper că noul prefect va ţine cont de sensibilităţile comunităţii secuieşti şi împreună vom putea găsi soluţii pentru problemele interetnice şi pentru dezvoltarea judeţului", a conchis Tamas Sandor.

Codrin Munteanu a fost trecut din postul de prefect al judeţului Covasna în cel de secretar general al Ministerului Apărării, postul de prefect fiind preluat de către Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Vâlcele, susţinut de PSD. Schimbarea a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Presa locală a relatat că, după decizia de a acoperi un panou cu Ţinutului Secuiesc din faţa Prefecturii cu steagul naţional al României, cu ocazia Zilei Unirii, din 24 ianuarie, Munteanu va fi schimbat din postul de prefect, pentru a "detensiona" situaţia din Covasna şi a pune capăt conflictului dintre liderii UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici