UDMR nu va ajuta PSD să formeze o majoritate în jurul lui Remus Pricopie

Kelemen Hunor, a spus joi, în urma consultărilor cu preşedintele Iohannis, că UDMR nu va ajuta PSD pentru forma o majoritate în jurul lui Remus Pricopie în funcţia de premier, deşi au demis Guvernul împreună. El a zis că moţiunea nu a fost „un proiect politic”, ci blocarea alegerilor în două tururi.

728 afișări
Imaginea articolului UDMR nu va ajuta PSD să formeze o majoritate în jurul lui Remus Pricopie

UDMR nu va ajuta PSD să formeze o majoritate în jurul lui Remus Pricopie

„Am spus ce nu vom face şi ce trebuie clarificat urgent. Am spus că nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului PSD la funcţia de prim-ministru. Votul pe moţiunea de cenzură era pentru a bloca schimbarea sistemului electoral privind alegerea primarilor, nu pentru alt proiecte politic. Şi am spus că nu avem o propunere pentru funcţia de premier”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen a adăugat că problema nu este „dacă e sau nu nominalizat Ludovic Orban. Pentru mine, problema e că OUG (privind anticipatele - n.r), în mod mascat, schimbă sistemul electoral, ceea ce nu e de acceptat”:

„Deocamdată aşteptăm nominalizarea, audierea miniştrilor, e cale lungă până la vot”, a completat el.

Totodată, acesta a afirmat că desemnarea premierului stă în mâinile lui Klaus Iohannis.

„Întrebaţi-l pe domnul preşedinte dacă acceptă o propunere din partea PSD, că teoretic, putem vorbi, dar până la urmă, desemnarea premierului nu e făcută de partidele politce. Ele au nişte propuneri, preşedintele dacă nu acceptă, nici nu se pune problema de a vota în Parlament”, a motivat preşedintele UDMR.

Klaus Iohannis se consultă, joi, la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea unui nou Guvern, cu reprezetanţii partidelor parlamentare.

Foto: Facebook/Remus Pricopie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici