Udrea: Am discutat cu Ridzi despre problemele ei de sănătate, nu ştiu dacă se autosuspendă din PDL

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat, marţi, că a discutat cu deputatul Monica Ridzi despre problemele acesteia de sănătate şi că aceasta nu a comunicat dacă se va autosuspenda din PDL.

21 afișări
Imaginea articolului Udrea: Am discutat cu Ridzi despre problemele ei de sănătate, nu ştiu dacă se autosuspendă din PDL

Udrea: Am discutat cu Ridzi despre problemele ei de sănătate, nu ştiu dacă se autosuspendă din PDL (Imagine: Andreea Balaurea/Medaifax Foto)

Elena Udrea, Monica Ridzi, Raluca Turcan şi Roberta Anastase au stat mai multe minute în biroul preşedintelui Camerei înainte de întâlnirea grupurilor parlamentare PDL cu preşedintele Traian Băsescu.

Întrebată dacă Monica Iacob Ridzi şi-a anunţat suspendarea din partid, Udrea a spus că "Monica Ridzi a vorbit despre problemele de sănătate pe care le are". "Este o decizie a dânsei ce va face, partidul nu poate să o suspende, ea nu ne-a comunicat acest lucru (dacă se autosuspendă - n.r.)", a adăugat Udrea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus că nu a discutat cu Monica Ridzi despre suspendarea acesteia din partid şi că în momentul în care va fi modificat Statutul partidului aceste prevederi vor fi puse în aplicare.

Lideriul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, a declarat, luni, că BPN a decis să propună modificarea Statutului partidului astfel încât toţi cei care sunt trimişi în judecată să fie automat suspendaţi din PDL.

Toader a făcut această precizare la o întrebare privind situaţia deputatului PDL Dan Păsat, arătând că propunerea de modificare a Statutului va fi supusă aprobării Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, care va avea loc sâmbătă.

"Am făcut propunerea de modificare a Statutului pe care o să-l aprobăm în CNC, prin care toţi cei care sunt trimişi în judecată să fie automat suspendaţi de drept. Vom discuta cazul (lui Dan Păsat - n.r.) şi în cadrul grupului parlamentar, dar aceasta este decizia politică, pe asta mergem, ca suspendările să fie şi în cazul în care sunt trimişi în judecată", a precizat Mircea Toader.

Întrebat dacă această prevedere se va aplica şi celorlalţi membri PDL trimişi în judecată, cum ar fi Monica Iacob Ridzi. Toader a răspuns: "Nu există unii aşa, unii aşa, toţi vor fi".

Deputatul Dan Păsat a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a decis să se autosuspende din PDL, deoarece "problemele sale personale nu au nimic cu partidul".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu publicat luni de "România Liberă", că PDL ar trebui să-i excludă din partid pe Monica Iacob-Ridzi şi Dan Păsat, menţionând că cei mai mulţi parlamentari PDL au votat pentru rezolvarea acestei probeleme, dar sunt în faţa a două eşecuri.

Săptămâna trecută, solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul deputatului PDL Dan Păsat nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată. În sală au fost prezenţi 292 de deputaţi, înregistrându-se 154 de voturi exprimate, dintre care patru voturi anulate şi 150 de voturi valabil exprimate. În favoarea solicitării DNA s-au înregistrat 116 voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă". Opoziţia anunţase că nu va participa la vot.

Mai mulţi parlamentari şi lideri PDL au cerut ca partidul să ia măsuri drastice faţă de Păsat şi Ridzi.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici