Udrea: Antonescu forţează devansarea prezidenţialelor. Nu îi convine statutul de vioara a doua în USL

Dorinţa de a avea alegeri cât mai repede este forţată de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedintele PNL fiind nerăbdător să ajungă la Cotroceni, cu atât mai mult cu căt este clar că nu îi convine statutul de vioara a doua în Uniune, afirmă liderul PDL Elena Udrea.

525 afișări
Imaginea articolului Udrea: Antonescu forţează devansarea prezidenţialelor. Nu îi convine statutul de vioara a doua în USL

Udrea: Antonescu forţează devansarea prezidenţialelor. Nu îi convine statutul de vioara a doua în USL (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

"În loc să se ocupe de găsirea soluţiilor pentru ca românii să o ducă mai bine, aşa cum au promis în campania electorală, USL are ca principală grijă să îşi asigure pârghiile care să-i păstreze la putere chiar şi în momentul în care românii nu îi vor mai vrea, înţelegând că au fost minţiţi. Aşa se face că au forţat un statut al parlamentarilor care-i protejează pe aceştia de Justiţie, pregătesc reorganizarea administrativ-teritorială pentru a-şi consolida puterea în teritoriu prin înscăunarea baronilor locali ca baroni regionali, o lege electorală prin care să poată obţine un număr majoritar de parlamentari şi atunci când nu vor mai fi votaţi de ceţăţeni, aşa cum a fost cazul Legii electorale actuale, făcute de ei în 2008 si, bineînţeles, o modificare rapidă a Constituţiei, pentru a rezolva problema tranşarii puterii între Premier şi Preşedinte, aceasta dacă Antonescu va mai fi candidatul USL la Presedinţia României, dar şi ca să modifice prevederile care garantează independenţa justiţiei", afirmă Elena Udrea într-o declaraţie pentru MEDIAFAX.

Potrivit Elenei Udrea, această dorinţă de a avea alegeri cât mai repede este forţată de Crin Antonescu, preşedintele PNL fiind nerăbdător să ajungă la Cotroceni, "cu atât mai mult cu cât este clar că nu îi convine statutul de vioara a doua în Uniune, pe care îl are acum".

Liderul PDL adaugă că o aşteptare până în toamna anului 2014 ar putea fi periculoasă pentru USL, "până atunci românii având suficient timp să vadă că nu sunt în stare să le facă viaţa mai bună, ceea ce le va reduce şansele considerabil".

"Şi pretextul de a nu avea un an cu două alegeri este ridicol, pe de o parte pentru că atunci când noi am dorit comasarea localelor cu parlamentarele ei s-au opus spunând că democraţia costă, pe de altă parte vor sa facă Referendumul de modificare a Constituţiei în acest an. În loc să încerce forţarea preluării Cotroceniului înainte de termenul constituţional, mai bine ar comasa europarlamentarele cu Referendumul şi ar şi introduce ca modificari ale legii fundamentale şi două probleme spinoase, aşa cum au promis: modificarea cadrului legal pentru respectarea referendumului din noiembrie 2009, când românii au decis limitarea numărului de parlamentari la 300, şi rezolvarea problemelor legate de votul prin corespondenţă al românilor din afara ţării", scrie Udrea.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că marţi seară a avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu la Senat, pe tema MCV, la solicitarea şefului statului, ideea comasării alegerilor, susţinută de USL, fiind evocată de către premier.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici