Udrea: Coşul zilnic al unei familii cu venituri medii - un cartof, o ceapă, un sfert de pâine

Deputatul Elena Udrea a prezentat, joi, de Ziua Internaţională a Familiei, coşul zilnic al membrilor unei familii cu venituri medii din România format dintr-un cartof, o ceapă, jumătate de litru de lapte, un sfert de pâine, o jumătate de ou, o jumătate de felie de salam şi o jumătate de măr.

1440 afișări
Imaginea articolului Udrea: Coşul zilnic al unei familii cu venituri medii - un cartof, o ceapă, un sfert de pâine

Udrea: Coşul zilnic al unei familii cu venituri medii - un cartof, o ceapă, un sfert de pâine (Imagine: Shutterstock)

Udrea a venit la o conferinţă de presă însoţită de o femeie pe nume Dana Ioan, "reprezentanta unei familii cu venituri medii din România" care "este obligată să trăiască" cu aceste produse aflate demonstrativ într-un coş".

"Aveţi aici în faţă coşul zilnic al unei familii cu venituri medii din această ţară, iar doamna Dana Ioan care este reprezentanta unei astfel de familii, soţie şi mamă a doi copii reprezintă un exemplu de familie din ţara aceasta care este obligată să trăiască cu ceea ce vedeţi dumneavoastră în acest coş în condiţiile în care doamna Ioan are un salariu 850 de lei pe lună, salariu mediu pe economie, are un soţ care nu lucrează, iar salariul pe care îl are dânsa e singurul venit din familie în afară de cei 42 de lei pentru fiecare dintre cei doi copii", le-a explicat Elena Udrea.

Ea a prezentat şi diverse calcule privind suma de bani care revine membrilor acestei familii pentru hrană. "La cei 850 de lei pe lună dacă adăugăm cei 42 de lei pentru fiecare dintre cei doi copii avem 934 de lei cu care familia Ioan trebuie să trăiască în fiecare lună. Dacă scădem 400 de lei cheltuieli medii lunare cu întreţinere, curent, transport, îmbrăcăminte mai rămân 534 de lei pe lună pentru hrană, adică 18 lei pe zi pentru întreaga familie, mai puţin de cinci lei pe zi pentru fiecare membru al acestei familii. Cu nici cinci lei pe zi coşul zilnic al unei persoane se compune practic dintr-un cartof, dintr-o ceapă, din jumătate de litru de lapte, dintr-o jumătate de ou, o jumătate de felie de salam, o jumătate de măr. Aceasta este România reală şi nu România din statisticile domnului Victor Ponta", a explicat Elena Udrea.

Ea a făcut aceste precizări după ce a arătat că joi este ziua internaţională a familiei şi în această zi guvernul şi premierul au ales "să se laude cât de bine trăiesc familiile în România".

Elena Udrea a invitat-o şi pe "doamna Dana" să vorbească în faţa presei despre cum vede aceasta viaţa unei familii din România.

Dana Ioan a precizat că soţul său nu are niciun venit, că ea a lucrat într-o fabrică unde s-au făcut restructurări şi că familia sa se descurcă din ce în ce mai greu. Dana Ioan a mai spus că nu este membru PMP. Întrebată de ziarişti dacă pe timpul Guvernului Boc o ducea mai bine, aceasta a spus că locurile de muncă erau mai stabile şi exista "siguranţa zilei de mâine".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici