Udrea despre propunerea lui Dragnea privind migraţia aleşilor: O ocazie de a muta primari la PSD

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, la Alba Iulia, că propunerea vicepremierului Liviu Dragnea de a legaliza pentru o perioadă migraţia primarilor reprezintă ”o ocazie de a muta nişte primari înainte de alegeri la PSD sau la partidul lui Tăriceanu".

144 afișări
Imaginea articolului Udrea despre propunerea lui Dragnea privind migraţia aleşilor: O ocazie de a muta primari la PSD

Udrea despre propunerea lui Dragnea privind migraţia aleşilor: O ocazie de a muta primari la PSD (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

Elena Udrea a spus, într-o conferinţă de presă, că sunt primari care vor pleca către putere, pentru că aleşii locali depind de finanţările venite de la guvern, iar ei speră acum, înainte de alegeri, că dacă vor merge către putere vor prim fonduri pentru proiectele pe care le au.

"Cred că este o ocazie acum pentru PSD de a muta nişte primari înainte de alegere la PSD, dar mai ales la partidul domnului Tăriceanu. Deci, e evident, s-a înfiinţat un partid pentru domnul Tăriceanu, în speranţa domnului Victor Ponta de a obţine electoratul care îi lipseşte, de centru-dreapta. Domnul Victor Ponta nu are cum să câştige preşedinţia României doar cu ce-i oferă PSD-ul. Ca urmare, îşi doreşte ca prin capcana pe care a întins-o electoratului de centru-dreapta, candidatura domnului Tăriceanu, să-şi aducă un electorat de centru-dreapta suficient, speră dânsul, cât să câştige prezidenţialele", a spus Udrea.

Liderul PMP a adăugat că schimbarea legii migraţiei politice, care să permită trecerea primarilor de la un partid la altul, este făcută exact pentru ca Victor Ponta să-şi asigure oficial sprijinul unor primari pentru alegerile prezidenţiale.

"Legea aceasta, schimbarea legii migraţiei politice, care să permită trecerea primarilor de la un partid la altul, este făcută exact pentru a putea să îşi asigure oficial sprijinul unor primari pentru alegerile prezidenţiale. Deci, sunt primari care vor pleca către putere, pentru că primarii depind cumva de finanţările venite de la guvern, primarii nu au mai primit niciun ban de la acest guvern care a stopat investiţiile, iar ei speră acum, înainte de alegeri, că dacă vor merge către putere, puterea însemnând fie PSD, fie partidul domnului Tăriceanu, vor prim fonduri pentru proiectele pe care le au", a mai spus Udrea.

Elena Udrea le-a transmis primarilor care ar dori să treacă la putere "să nu se lase păcăliţi" deoarece totul este doar "o capcană" şi nu vor primi finaţări pentru proiectele lor.

"Eu le spun să nu se lase păcăliţi, dacă nu au primit nimic doi ani de zile nu au cum să primească acum, pe ultimele două luni, înainte de alegeri, finanţări pentru proiectele lor, să continue să facă politică în interesul oamenilor pe care îi reprezintă şi să aştepte ca acest guvern să plece acasă. Promisiunea mea este că într-o săptămână de la momentul în care voi fi preşedintele României voi trimite guvernul Ponta acasă şi pe domnul prim-ministru de asemeni. Deci, cred că este o capcană pe care le-o întinde primarilor domnul prim-ministru, domnul Victor Ponta şi PSD, şi pe de altă parte, ei încearcă să-şi asigure sprijinul primarilor în alegeri", a conchis Elena Udrea.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul.

Vicepremierul mai spunea că va face această propunere premierului şi coaliţiei de guvernare, care să analizeze această posibilitate, susţinând că, dacă această situaţie se doreşte să fie limpezită, după ce începe sesiunea parlamentară, va trebui adoptată o Ordonanţă de Urgenţă care să prevadă că aleşii locali nu-şi pierd mandatul dacă părăsesc partidul pe lista căruia au candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici