Udrea: Este foarte posibil să trecem peste incidentul cu domnul Preda

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat vineri că este foarte posibil ca partidul să treacă peste "incidentul" legat de europarlamentarul Cristian Preda, care a fost propus de BPN pentru excluderea din PDL.

319 afișări
Imaginea articolului Udrea: Este foarte posibil să trecem peste incidentul cu domnul Preda

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Elena Udrea susţine că nu va fi convocat Consiliul Naţional de Coordonare special pentru excluderea lui Cristian Preda din PDL.

"Nu neapărat Consiliul Naţional de Coordonare se convoacă pentru a fi exclus domnul Cristian Preda. La un anumit moment, când va fi convocat pentru alte motive, se poate pune în discuţie propunerea Biroului Permanent Naţional de a-l exclude pe Cristian Preda. Dacă se va întâmpla aşa sau nu, vom vedea, pentru că, între timp, chiar dacă discuţiile despre excluderea domnului Cristian Preda sunt vechi, nu sunt de acum, sunt de aproape doi ani de zile, între timp, cred că şi domnul Cristian Preda şi partidul au învăţat ceva din experienţa aceasta prin care am trecut acum două săptămâni şi este foarte posibil ca lucrurile să se aplaneze, să trecem peste acest incident şi relaţiile să fie unele în care şi noi şi domnul Preda să ne simţim parte a echipei", a declarat Elena Udrea la RFI.

Întrebată de ce anume depinde păstrarea lui Cristian Preda în PDL, Udrea răspunde: "Probabil că va depinde foarte mult de felul în care domnul Cristian Preda a înţeles supărarea partidului, care a fost justificată. Nu ataci un candidat al partidului în momentul în care intri în bătălia electorală şi de o discuţie, un angajament că şi domnul Preda şi partidul vor face de acum încolo lucrurile cu care să ajutăm PDL, nu să îi fim şi noi opozanţi", mai spune preşedintele PDL Bucureşti.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, săptămâna trecută, de conducerea partidului. Hotărârea finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL. Decizia BPN a venit după ce Preda l-a criticat pe candidatul partidului la Primăria Capitală, Silviu Prigoană, şi a anunţat că el va vota pentru candidatul independent Nicuşor Dan.

Joi, Cristian Preda a salutat "cu multă căldură", pe blogul personal, candidatura Sulfinei Barbu la Primăria Sectorului 4 şi a anunţat că, în calitate de membru al organizaţiei PDL din acest sector, va sprijini campania colegei sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici