Udrea, la Gândul Live, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ei: Probabil a fost eroare a colegilor

Elena Udrea a fost întrebată, vineri, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ei, fostul ministru răspunzând că a fost vorba despre un articol într-o revistă şi că a fost, probabil, o eroare a colegilor care au ajutat-o la vremea respectivă.

1610 afișări
Imaginea articolului Udrea, la Gândul Live, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ei: Probabil a fost eroare a colegilor

Udrea, la Gândul Live, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ei: Probabil a fost eroare a colegilor (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Probabil a fost eroarea unor colegi care m-au ajutat la vremea respectivă", a spus Udrea la gandul.info.

Ea a povestit că în 2005 a început să urmeze cursurile post-universitare la Colegiul Naţional de Apărare. "Am luat decizia de a începe o teză de doctorat, acestea erau lucrări pregătitoare. Neavând timp să-mi fac singură teza, te ajută colegii, profesorii. Mai scria când unul, când altul şi apoi publicam împreună şi cu sprijinul profesorilor", a dezvăluit Elena Udrea.

Potrivit acesteia, a renunţat la doctorat tocmai pentru a nu i-l face alţii.

"Când voi dori, îmi voi da doctoratul în turism", a spus Elena Udrea.

Elena Udrea este şi ea ţinta unor acuzaţii de plagiat, după ce într-un articol apărut sub semnătura sa şi a Graţielei Constantin Barna în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" sunt preluate integral fragmente dintr-o lucrare editată sub egida Institutului European Român (IER).

Concluzia este a Jurnalului Naţional, care a comparat articolul publicat în numărul 2, din 2006, al Buletinului Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" şi o lucrare apărută sub egida Institutului European Român (IER), în 2005.

În replică, Elena Udrea scrie pe blogul său: "Iată că aflăm cine e de vină că Victor Ponta e un plagiator! Evident, întâi, Traian Băsescu. Apoi, conform propagandei USL, Elena Udrea. Le reamintesc tuturor faptul că în acest moment, în urma demisiei, eu nu mai ocup o funcţie publică numită. Eu, spre deosebire de Victor Ponta, am renunţat la a-mi face doctoratul, văzând că în lipsa timpului, trebuie să accept că profesorii să îmi scrie lucrările. Tocmai din acest motiv, că a acceptat să fie doctor pe munca altora, cred că Premierul ar trebui să demisioneze, urmând exemplul liderilor europeni, în cercul cărora pretinde să fie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici