Udrea: Li Keqiang a spus la Parlament că România e un vapor cu cârmaci. Gândul ne-a mers la Băsescu

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, că premierul chinez, Li Keqiang, a folosit în discursul din Parlament, câteva sintagme care "au făcut deliciul audienţei", cum ar fi că România este un vapor care are cârmaci, ea menţionând că gândul celor din PDL a mers atunci către Traian Băsescu.

172 afișări
Imaginea articolului Udrea: Li Keqiang a spus la Parlament că România e un vapor cu cârmaci. Gândul ne-a mers la Băsescu

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Elena Udrea este membru al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză şi a fost în sală în timpul discursului ţinut de premierul Chinei în faţa parlamentarilor români.

Ea a spus că discursul premierului chinez a fost "călduros".

"A fost un discurs călduros, a plăcut foarte mult publicului, a vorbit despre relaţia de prietenie care există deja şi care cu siguranţă va continua să existe şi pe mai departe. A folosit câteva sintagme care au făcut deliciul audienţei cum ar fi că România este un vapor care are un cârmaci şi că merge spre destinaţii sigure şi desigur că pe noi asta ne-a dus cu gândul la ce a spus de fiecare dată Traian Băsescu", a precizat Udrea.

Ea a arătat că îşi aminteşte că şi pe vremea guvernării Boc s-au semnat protocoale între Guvernele României şi Chinei.

"Eu îmi amintesc că şi în vremea guvernării Boc s-au semnat protocoale între Guvernul României şi Guvernul Chinei. Sper că ceea ce s-a semnat de data aceasta în România să fie chiar pus în practică de actualul Guvern şi nu doar să fie o mostră de festivism a guvernării USL. Avem foarte multe lucruri pe care le putem face în comun importante", a adăugat Udrea.

Ea a mai spus că aşteaptă să vadă că actualul Guvern "nu doar s-a lăudat cu acest eveniment" ci "e capabil să facă ceva".

Premierul chinez, Li Keqiang, a comparat, miercuri, în Parlament, cooperarea româno-chineză cu un vapor, care beneficiază de vânt potrivit şi va putea merge înainte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici