Udrea: Nici eu, nici vreun alt angajat al Ministerului, nu vom mai apărea în faţa comisiei

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat, luni, că nici ea, nici vreun alt angajat al Ministerului Turismului, nu vor mai răspunde vreunei invitaţii de a participa la şedinţele Comisiei parlamentare de anchetă constituite în cazul său, acuzând grave nereguli în funcţionarea acesteia.

19 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nici eu, nici vreun alt angajat al Ministerului, nu vom mai apărea în faţa comisiei

Udrea: Nici eu, nici vreun alt angajat al Ministerului, nu vom mai apărea în faţa comisiei (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Am decis ca nici eu, nici vreun angajat al Ministerului Turismului să nu se mai prezinte în faţa acestei comisii", a declarat Udrea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL.

Ea a mai spus că a hotărât să solicite un control al tuturor instituţiilor statului la Ministerul Turismului pentru a stabili faptul că acţiunile acestei instituţii sunt "perfect legale".

"Pentru că deja speculaţiile PSD şi PNL au început la televizor şi se încearcă acoperirea acestui scandal fără precedent din istoria post-decembristă a României prin argumente de genul: «se tem de ceea ce ar putea descoperi comisia Vanghelie», am decis să solicit un control al tuturor instituţiilor statului cu atribuţii de control, la Ministerul Turismului, pentru a dovedi că la minister activitatea este în legalitate", a afirmat ministrul Udrea.

Ea a menţionat că aceste instituţii pot fi ANRMAP, Curtea de Conturi şi orice alte instituţii cu atribuţii de control.

Elena Udrea a susţinut că există dovada acţiunii ilegale a comisiei de anchetă, care "încearcă cu orice preţ să-mi fabrice un dosar penal pentru fapte ce nu există".

"Este evident că regulamentul Comisiei Vanghelie nu este nici pe departe cel votat de Camera Deputaţilor, ci este Tratatul de dezinformare al lui Vladimir Volkov, în care se spune: «Discreditaţi tot ceea ce merge bine în ţară, implicaţi conducătorii în acţiuni ilegale, subminaţi-le reputaţia, supuneţi-i dispreţului, răspândiţi discordia între cetăţeni, întărâtaţi-i pe tineri contra bătrânilor, ridiculizaţi tradiţiile", a spus Udrea, susţinând că "asta face Comisia Vanghelie, de la momentul în care s-a înfiinţat şi până în momentul în care discutăm".

Elena Udrea a decis să formuleze plângere penală împotriva fiecărui participant la discuţia din comisia parlamentară de anchetă, a cărei înregistrare a apărut în presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici