Udrea: Nominalizarea unui alt premier ar trebui făcută după alegeri

Ministrul interimar al Turismului, Elena Udrea, a declarat, duminică, la Galaţi, că, dacă Guvernul Croitoru nu va trece de votul Parlamentului, nominalizarea unui alt premier ar putea fi făcută doar după alegeri, atunci când va exista şi o "majoritate parlamentară stabilă în jurul PDL".

14 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nominalizarea unui alt premier ar trebui făcută după alegeri

Udrea: Nominalizarea unui alt premier ar trebui făcută după alegeri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Elena Udrea s-a aflat, duminică, la Galaţi, pentru o vizită la un port de ambarcaţiuni care se construieşte cu finanţarea Ministerului Turismului.

"În mod normal, guvernul acesta ar trebui să treacă. Este un guvern cu o formulă redusă, potrivit pentru perioada aceasta dificilă din punct de vedere economic pe care o traversăm, este un guvern alcătuit din oameni cu experienţă pe domeniile pe care au fost propuşi. Nu sunt numai membri de partid PDL, asta ca să nu dăm posibilitatea partidelor din Parlament să creeze un pretext pentru a nu vota Guvernul Croitoru. Nu văd niciun motiv pentru care ar prelungi situaţia aceasta de incertitudine în care ne aflăm", a spus Elena Udrea.

Udrea a avertizat că numai oameni iresponsabili ar putea să invoce orice pretext pentru a nu vota guvernul Croitoru, adăugând că dacă noul guvern nu va primi votul parlamentarilor este puţin probabil ca preşedintele Traian Băsescu să facă o altă nominalizare până la alegeri.

"Un alt guvern, nominalizarea unui alt prim-ministru, care poate fi o variantă, ar putea fi lăsată după validarea preşedintelui pentru al doilea mandat. Atunci şi majoritatea în Parlament va fi una mult mai stabilă. S-a văzut la votul împotriva guvernului Boc că sunt membri PSD şi PNL care au votat pentru menţinerea guvernului, deci nu a existat o poziţie în bloc. Au existat şi parlamentari votaţi uninominal care nu au urmat ordinul de partid şi au votat cu responsabilitate. Probabil că există şi această variantă, ca viitorul prim-ministru să se numească după validarea preşedintelui, atunci când şi majoritatea în Parlament va fi stabilă în jurul PDL", a mai spus Elena Udrea.

Acesta a continuat precizând că, în ciuda contextului politic sensibil, dar şi a situaţiei generate de criza economică mondială, Guvernul Boc îşi poate face eficient datoria până la alegeri şi nu există niciun risc ca România să nu primească cea de-a doua tranşă a împrumutului de la FMI.

"Pentru o lună de zile, Guvernul Boc, în formula aceasta minoritară, 2 în 1, a reuşit şi reuşeşte să guverneze chiar şi aşa, cu toate atacurile asupra lui. Ar putea să guverneze încă o lună, cu atât mai mult cu cât acea temere potrivit căreia FMI nu va veni să acorde o a doua tranşă României şi că astfel ar putea fi pusă în pericol plata salariilor şi pensiilor nu îşi mai are rostul. FMI, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, vine în România chiar şi cu un guvern care este demis de către PSD şi PNL", a conchis Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici