Udrea nu ia în calcul candidatura sa la prezidenţiale, dar are cinci nume, trei din afara PDL

Elena Udrea a declarat, joi, la Arad, că nu ia în calcul candidatura sa la alegerile prezidenţiale, dar are cinci nume de prezidenţiabili din partea dreptei, trei fiind din afara PDL, în timp ce ea se vede "mai degrabă" premier, în eventualitatea în care PDL ar face guvern în viitor.

861 afișări
Imaginea articolului Udrea nu ia în calcul candidatura sa la prezidenţiale, dar are cinci nume, trei din afara PDL

Udrea nu ia în calcul candidatura sa la prezidenţiale, dar are cinci nume, trei din afara PDL

Prezentă la Arad pentru a-şi susţine moţiunea pentru candidatura la preşedinţia partidului, Elena Udrea le-a spus participanţilor că are în minte cinci nume de prezidenţiabili, unii din afara PDL, care trebuie să se înscrie în partid ca să poată fi nominalizaţi, pentru că "PDL va da candidatul" dreptei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Astăzi am cinci propuneri pentru posibili candidaţi ai dreptei la Preşedinţia României. Dar oricine ar fi candidat, dacă voi fi preşedintele partidului, vă asigur că PDL va da candidatul. Asta înseamnă că dacă astăzi nu e membru de partid, cel care va candida va trebui să se înscrie în PDL", a spus Udrea.

Ea a adăugat că imediat după competiţia internă din partid va anunţa variantele sale pentru Preşedinţia României, pe care le consideră "puternice", dar unii dintre cei pe care-i va numi "trebuie să se înscrie în PDL".

"Toţi cei care vor să vină în proiectul acesta al unei drepte puternice trebuie să vină în interiorul PDL, pe care eu vreau să-l construim ca cel mai puternic partid de centru-dreapta din România", a mai spus Udrea.

Întrebată de jurnalişti, după susţinerea moţiunii sale, câţi dintre cei cinci prezidenţiabili sunt din afara partidului, Udrea a spus că trei, adăugând că toţi cei cinci sunt bărbaţi.

Întrebată dacă ia în calcul candidatura sa la alegerile prezidenţiale, Udrea a răspuns că nu, dar se vede "mai degrabă premier".

"În acest moment nu am în vedere să candidez la Preşedinţia României. Pentru mine, a câştiga preşedinţia PDL este un pas enorm pentru clasa politică românească. Înseamnă că o femeie poate să ajungă într-o funcţie politică atât de importantă. Următorul pas va fi să găsesc candidatul cel mai bun pentru Preşedinţia României. Într-o eventuală guvernare PDL, mai degrabă mă văd premier, pentru că am fost în Guvern", a spus Udrea.

Elena Udrea a afirmat că "ar fi o idee bună ca Forţa Civică să fuzioneze cu PDL, pentru că asta ar însemna o construcţie politică mai puternică şi un posibil prezidenţiabil".

Udrea şi-a prezentat moţiunea într-o sală de evenimente în faţa a peste 200 de persoane, delegaţi la Convenţia Naţională, membri şi simpatizanţi PDL. În sală, la un metru de locul în care Udrea îşi ţinea discursul, picura apă din tavan, din cauza unei ploi abundente.

Udrea a fost îmbrăcată sobru, în pantaloni şi sacou negru, având o cămaşă albă şi pantofi negri cu tocuri. Despre această ţinută, Udrea le-a spus jurnaliştilor că şi-a "însuşit" criticile lui Traian Băsescu privind "cochetăria", şi că poate renunţa la orice, dar mai puţin la telefonul său mobil şi la tableta PC.

Elena Udrea a fost însoţită de o serie de lideri PDL Arad, între care preşedintele judeţean al partidului, Gheorghe Seculici, fostul ministrul al Administraţiei şi Internelor Traian Igaş, preşedintele Cosiliului Judeţean Arad, Nicilae Ioţcu, şi fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici. Primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă, a lipsit de la eveniment, fiind plecat din ţară.

La prezentarea moţiunii de către Monica Macovei, care a avut loc luni, în sală erau peste o sută de participanţi, iar dintre lideri doar Seculici a onorat invitaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici