Udrea: Parchetul mi-a comunicat că nu există nicio plângere penală

Elena Udrea a declarat joi că Parchetul General a informat-o, la solicitarea sa, că nu există nicio plângere penală împotrica ministrului Turismului, şi nici o autosesizare, şi afirmă că acuzaţiile fac parte dintr-o strategie "cumpărată de la mercenari americani pentru sprijinul lui Mircea Geoană".

62 afișări
Imaginea articolului Udrea: Parchetul mi-a comunicat că nu există nicio plângere penală

Udrea: Parchetul mi-a comunicat că nu există nicio plângere penală (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

"Am formulat, în temeiul Legii 544 (privind liberul acces la informaţiile de interes public, n.r.) o solicitare către Parchetul General, să mi se spună dacă există vreo plângere penală sau vreo sesizare la activitatea mea ca ministru sau a instituţiei pe care o conduc. Răspunsul lor a fost că nu există nicio plângere, iar instituţia nu s-a autosesizat", a declarat Udrea.

Ea susţine că acuzaţiile care i se aduc "fac parte dintr-o strategie cumpărată cu 13 milioane de dolari de la mercenari americani pentru sprijinul lui Mircea Geoană la candidatura pentru funcţia de preşedinte".

Cozmin Guşă, consilier al preşedintelui PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Antena 3, că are "informaţii precise" că DNA s-a autosesizat în privinţa contractului încheiat de Udrea cu BRD şi Eurosport, suspectând-o de conflict de interese. Guşă susţine că şi ANI s-a autosesizat în legătură cu contractul respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici