Udrea: PDL a decis să susţină proiectele care finanţează construirea de creşe noi

PDL a decis să susţină proiectele care finanţează construirea de creşe noi şi reabilitarea unor construcţii pentru a fi transformate în creşe, consilierii democrat-liberali iniţiind un proiect pentru construirea de 13 creşe în Capitală, a declarat, duminică, preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea.

44 afișări
Imaginea articolului Udrea: PDL a decis să susţină proiectele care finanţează construirea de creşe noi

Udrea: PDL a decis să susţină proiectele care finanţează construirea de creşe noi (Imagine: Mediafax Foto)

Udrea a precizat, la o conferinţă de presă, că în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii PDL au iniţiat, în luna aprilie, un proiect, aprobat prin Hotărâre de Consiliu, prin care au aplicat la Ministerul Muncii pentru a primi finanţare europeană pentru construirea a 13 creşe.

"Am decis ca la nivelul PDL să susţinem proiectele care finanţează construirea de creşe noi şi reabilitarea unor construcţii şi transformarea lor în creşe la nivelul Capitalei. (...) La nivelul CGMB, consilierii PDL în luna aprilie au iniţiat un proiect şi l-au aprobat prin hotărâre de Consiliu prin care au aplicat la Ministerul Muncii pentru a primi finanţare europeană pentru construirea a 13 creşe în Bucureşti", a spus Elena Udrea.

Liderul PDL a explicat că derularea acestui proiectului se va face în termen de 36 de luni, dar PDL doreşte urgentarea acestuia, astfel încât creşele să fie finalizate până în a doua jumătate a anului 2012.

Potrivit lui Udrea, valoarea totală a proiectului este de 4,2 milioane de euro şi vor urma să beneficieze 120 de copii cu vârste între 0 şi 3 ani.

Ea a mai spus că, în Capitală, proiectul va duce la pregătirea a 173 de persoane în acest domeniu şi 212 mame "se vor putea întoarce la locul de muncă". Etapa de reabilitare a clădirilor va începe la 1 ianuarie 2011, a adăugat Udrea.

PDL va mai sprijini şi un proiect care prevede construirea, în termen de trei ani, a 60 de grădiniţe, dintre care 20 în primul an al proiectului, a mai arătat Elena Udrea.

Finanţarea acestui proiect va fi asigurată printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii şi din bugetul Consiliului General. Creditul va fi acordat pe o durată de şapte ani, cu o dobândă de 4%, a mai spus Udrea, adăugând că va face "toate diligenţele la Ministerul Finanţelor ca această schemă de rambursare să fie aprobată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici