Udrea: PMP va avea, prin candidatul său, un cuvânt de spus în turul doi al prezidenţialelor

Elena Udrea a declarat, joi, că PMP va avea, prin candidatul formaţiunii, un cuvânt de spus în turul doi al prezidenţialelor, aceasta fiind "soluţia cea mai bună pentru partid", o susţinere a unui candidat al dreptei fiind condiţionată de asumarea de către acesta a viziunii lui Traian Băsescu.

616 afișări
Imaginea articolului Udrea: PMP va avea, prin candidatul său, un cuvânt de spus în turul doi al prezidenţialelor

Elena Udrea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebată cum comentează faptul că nici PNL şi nici PDL nu îşi doresc o colaborare cu PMP, Elena Udrea a răspuns: "Nu ştiu de ce atâta îngrijorare. Noi am plecat din PDL pentru că am considerat că drumul PDL cu actuala conducere este unul falimentar. Se dovedeşte astăzi că este aşa, pentru că conducerea PDL a votat că este de acord cu fuziunea, deci cu dispariţia PDL. De unde până unde impresia că noi ne-am dori, după ce în urmă cu patru luni am plecat din partid (..) că acum am vrea să ne întoarcem acolo?".

Elena Udrea a precizat că a discutat cu Vasile Blaga în toamnă despre o fuziune a PMP cu PDL, dar "cei din conducerea partidului democrat au preferat să meargă mai departe pe o strategie care să însemne un conflict şi o dezicere de fosta guvernare şi de drumul pe care PDL l-a avut alături de Traian Băsescu", iar "toţi cei care au părăsit partidul nu au fost de acord să promoveze acest lucru".

Udrea a mai precizat că, încă din 2013, a vorbit despre două variante în privinţa PDL, una privind modernizarea partidului - soluţie reprezentată de alegerea sa la şefia partidului, şi varianta în care PDL să stagneze şi să contopească în PNL condus de Crin Antonescu. "Am avut dreptate, varianta cu Vasile Blaga şi actuala conducere înseamnă dispariţia PDL", a mai spus aceasta.

Despre o candidatură la prezidenţiale, Elena Udrea a declarat că "PMP va avea prin candidatul său, un cuvânt de spus în turul doi al prezidenţialelor". Întrebată dacă va candida la prezidenţiale, Udrea a răspuns: "Deocamdată staţi că abia candidez la şefia partidului. Toate lucrurile la rândul lor".

Elan Udrea a menţionat că, imediat după alegerile interne, se va intra imediat într-o competiţie pentru prezidenţiale din toamnă. "Fie se va merge cu un candiddat propriu, şi este soluţia cea mai bună din punctul meu de vedere pentru Partidul Mişcarea Populară, fie vom susţine cel mai bun candidat al dreptei, dar nu în orice condiţii. În condiţiile în care acest candidat îşi asumă să ducă mai departe viziunea actualului preşedinte", a spus Udrea.

Elena Udrea şi-a anunţat, joi, la sediul PMP, candidatura la şefia formaţiunii, declarând că nu s-a consultat "în mod special" cu preşedintele Traian Băsescu, dar este convinsă că acesta aşteaptă o competiţie în care să câştige cel mai bun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici