Udrea: Povestea neînţelegerilor între românii şi maghiarii din Covasna-Harghita, exagerată

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, consideră că, de-a lungul timpului, din diverse interese, s-a creat, în mod exagerat, impresia că în Covasna şi Harghita ar exista neînţelegeri între români şi maghiari.

27 afișări
Imaginea articolului Udrea: Povestea neînţelegerilor între românii şi maghiarii din Covasna-Harghita, exagerată

Udrea: Povestea neînţelegerilor între românii şi maghiarii din Covasna-Harghita, exagerată (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Elena Udrea a declarat, vineri, în staţiunea Covasna, unde a participat la inaugurarea unui centru de informare turistică, faptul că situaţia din această zonă a ţării nu este bine cunoscută.

Ea a adăugat că, în opinia sa, de-a lungul timpului au existat diverse interese de a "incita" opinia publică în legătură cu o stare conflictuală în Covasna-Harghita.

"Cred că lucrurile nu sunt bine cunoscute. Au fost diverse interese, de toate părţile, de-a lungul timpului, de a incita opinia publică faţă de o aşa-zisă stare conflictuală aici", a subliniat Elena Udrea.

Potrivit sursei citate, dacă au existat eventual anumite neînţelegeri, acestea sunt personale, între lideri politici.

"Dacă există eventual neînţelegeri, sunt personale, între lideri politici, aşa cum pot fi şi între lideri politici de aceeaşi etnie. Eu cred că este exagerată povestea aceasta a neînţelegerilor între românii şi maghiarii din Covasna şi Harghita, din interese care au stat şi de o parte, şi de alta, de-a lungul timpului", a conchis Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici