Udrea: Se face evaluarea activităţii miniştrilor; PDL are înlocuitori

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat pentru "Gândul" că în acest moment se face o evaluare a activităţii şi în funcţie de ce concluzii se vor trage după întâlnirea cu FMI se va vedea unde nu se poate face reformă şi performanţă.

16 afișări
Imaginea articolului Udrea: Se face evaluarea activităţii miniştrilor; PDL are înlocuitori

Udrea: Se face evaluarea activităţii miniştrilor; PDL are înlocuitori (Imagine: Mediafax Foto)

"Acum se face o evaluare a activităţii şi în funcţie de ce concluzii se vor trage după întâlnirea cu Fondul Monetar Internaţional, vedem unde nu se poate face reformă şi performanţă şi unde nu s-au dus banii în investiţii", a precizat Udrea pentru Gândul, întrebată când va avea loc remanierea guvernamentală.

Udrea a explicat că partidul nu duce lipsă de alternativă: "Înlocuitori se găsesc tot timpul. Cimitirul e plin de oameni de neînlocuit. Oricând pot veni oameni care pot face treabă mai bună".

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu declară, într-un interviu publicat de ziarul "Adevărul", că, dacă Guvernul nu va lua măsurile necesare în sistemul bugetar, "se pot lua deciziile referitoare la remaniere", el precizând că "linia se va trage undeva la toamnă".

Udrea a declarat, marţi, că Guvernul nu a reuşit să reducă cheltuielile bugetare şi este posibil ca, aşa cum a afirmat consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, să se facă remanieri în cazul în care Executivul nu ia măsurile necesare în sistemul bugetar.

FMI a propus majorarea TVA şi a cotei unice, pentru a accepta o creşetere a deficitului de la 5,9% la 6,9% din PIB, întrucât nu mai are încredere în Guvern că va reduce cheltuielile, dar nu este de acord cu aplicarea unor taxe diferenţiate sau progresive, au declarat surse participante la negocieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici