UE: Subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen, reluat cât mai curând, dar nu mai târziu de septembrie 2011

Proiectul de concluzii adoptat, joi, la Consiliul JAI de la Luxembourg menţionează că subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen va fi reluat "cât mai curând cu putinţă, dar nu mai târziu de septembrie 2011".

764 afișări
Imaginea articolului UE: Subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen, reluat cât mai curând, dar nu mai târziu de septembrie 2011

UE: Subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen, reluat cât mai curând, dar nu mai târziu de septembrie 2011 (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Concluziile adoptate spun că se va reveni la acest subiect cât mai curând cu putinţă, dar nu mai târziu de septembrie 2011", au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse UE.

Potrivit acestora, menţiunea făcută în concluzii înseamnă că "se va lua din nou în discuţie subiectul aderării", fără a face obligatorie şi stabilirea unei date.

Pe de altă parte, sursele mai precizează că în concluzii se arată că "evaluarea celor două state a fost finalizată".

Parlamentul European şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi a cerut guvernelor europene să nu ţină cele două ţări "ostatice ale discursului populist", potrivit europarlamentarului conservator portughez Carlos Coelho.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici