Uioreanu: UDMR ar putea vota moţiunea de cenzură a PNL

Deputatul PNL Horea Uioreanu a declarat, joi, că parlamentari ai UDMR ar fi de acord să voteze moţiunea de cenzură care va fi depusă de liberali împotriva Guvernului Boc, pentru că Uniunea "încearcă o ieşire frumoasă de la guvernare", transmite corespondentul MEDIAFAX.

17 afișări
Imaginea articolului Uioreanu: UDMR ar putea vota moţiunea de cenzură a PNL

Uioreanu: UDMR ar putea vota moţiunea de cenzură a PNL (Imagine: Mediafax Foto)

"Este în discuţie moţiunea de cenzură care se va depune în cursul acestei luni, care va fi iniţiată de PNL şi vor exista şi semnături de la PSD, în mare, şi de la alte partide. Sunt zvonuri în Parlament că UDMR încearcă o ieşire frumoasă de la guvernare şi s-ar putea, în cazul în care noi depunem această moţiune de cenzură, să obţinem voturi şi de la colegii de la UDMR", a afirmat Uioreanu.

Potrivit acestuia, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, "Guvernul Boc se va duce".

"Trebuie văzut însă ce punem în loc. Fiindcă, în cazul în care domnul Băsescu va apela din nou la formula Boc 69, nu se va rezolva nimic. Soluţia este un guvern de tehnocraţi cu sprijin puternic politic în Parlament", a spus deputatul PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, miercuri, că că preşedintele Traian Băsescu are datoria fie să demisioneze, fie să determine Guvernul să demisioneze, fie să găsească o soluţie pentru ieşirea României din faliment.

"Dacă Guvernul Boc nu demisionează, dacă Guvernul Boc nu este demis, prin mijloace pe care suntem convinşi că domnul preşedinte le are, cum le-a avut să-l pună, pe lângă Constituţiei, le are să-l demită, dacă asta nu se întâmplă, nu putem face altceva decât o moţiune de cenzură, care nu mai depinde numai de noi. O vom înainta, o vom semna şi susţine în condiţiile unui acord politic cu celelalte partide din Parlament, cu PSD în principal, un acord politic care deja să cuprindă aceste elemente. Să convenim asupra lucrului care ni se pare cel mai important, anume evitarea creşterii taxelor şi impozitelor", spunea Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici