Video Actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar, şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale: Nu mă recomanda nimic. Sunt cel mai banal om din România

Fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale. El cere sprijinul cetăţenilor, ONG-urilor şi partidelor politice. Pentru a candida ca independent, Diaconu are nevoie de 200.000 de semnături.

4230 afișări

„Intenţia mea este de a încerca să candidez la prezidenţiale. Azi doar spun că aş încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulţumit şi simţ că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că şi pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetăţenilor, asociaţii de toate felurile. În 2014 am cerut acelaşi gen de sprijin care a venit de la cetăţeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetăţenească”, a anunţat Mircea Diaconu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat dacă ar cere ajutorul Pro România sau ALDE, Mircea Diaconu a răspuns: „Dacă eu cer un sprijin pentru un vis unde e negocierea? Ce să negociez? Nu există aşa ceva. Cu orice grupare sau persoană sunt deshis şi fericit dacă ar veni alături de mine. Cer sprijin la toată lumea”

 

„Toţi preşedinţii de până acum s-au strâns de gât cu premierii. Fişa postului este alta”

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu a afirmat, duminică, după ce şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale, că toţi preşedinţii de până acum „s-au strâns de gât cu premierii”, însă atribuţiile acestora ar fi trebuit să fie altele.

„Nu mă recomanda nimic. Sunt cel mai banal om din România. Am doar două mâini şi două picioare şi două nume. Eu sunt banal. Dar nu cumva şi preşedintele nostru trebuie să semene cu noi toţi? Adică două mâini şi două picioare şi sper că şi cu un cap. Această funcţie pană acum s-a citit greşit. Fişa postului este cu totul altă decât cea care s-a practicat pană acum. Toţi presedinii de pană acum s-au strâns de gât cu premierii. Toţi şi-au strâns de gât prim miniştrii venind peste atribuţiile guvernamentale sau parlamentare care nu sunt ale preşedintelui. Constituţia e bună, dar nu i-a convenit domnului Băsescu şi domnului Iohannis. Instituie clar şi limpede o republică parlamentară. Nu există noţiunea de şef al statului”, a declarat Mircea Diaconu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că nu i se pare logic ca preşedintele să aibă locul de activitate în Palatul Regal de la Cotroceni „Ce caută preşedinţi în Palatul Regal de la Cotroceni? Mie nu mi se pare logic”.

Fostul europarlamentar a afirmat că nimeni nu vrea să vadă „grămada de gunoi care s-a strâns în mijlocul ţării”.

„Fără sprijin nu voi putea să fac paşii următori. Nu ştiu dacă o să pot strânge cele 200.000 de semnături. Azi sunt doar un aspirant. Parcă nimeni nu vede grămadă de gunoi care ni s-a strâns în mijlocul casei noastre dragi care se numeşte ţara noastră. De la peturi până la mentalităţile publice care sunt infestate. Uitaţi-vă la Iohannis care vrea -guvernul meu-. Cine eşti tu să ai guvernul tău? ”, a mai spus Diaconu.

Fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale. El cere sprijinul cetăţenilor, ONG-urilor şi partidelor politice. Pentru a candida ca independent, Diaconu are nevoie de 200.000 de semnături. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici