Un analist:„Înainte de relansarea economică, guvernul ar trebui să rezolve criza medicală”

  • Noul plan de relansare economică a fost influenţat de deficitul bugetar
  • Industria textilă, ospitalieră şi comerţul cu amănuntul au fost afectate de criza medicală
  • România poate spera la o relansare economică prin finanţare şi programe bine stabilite
361 afișări
Imaginea articolului Un analist:„Înainte de relansarea economică, guvernul ar trebui să rezolve criza medicală”

Un analist:„Înainte de relansarea economică, guvernul ar trebui să rezolve criza medicală”

Planul de relansare economică invocă investiţii de 100 de miliarde de euro în infrastructură, agricultură, sănătate si educaţie. Analistul financiar Adrian Codîrlaşu spune că noul plan de relansare economică a fost influenţat de deficitul bugetar.

Din cauza epidemiei, industria textilă, ospitalieră şi comerţul cu amănuntul au fost afectate.Restabilirea acestor sectoare necesită bani publici. Deşi Uniunea Europeană oferă bani mult mai uşor statelor afectate, putem relansa economia după ce rezolvăm criza medicală. Abia apoi România poate spera la construcţia de autostrăzi, printr-o finanţare corespunzătoare şi cu un program bine stabilit. Baza unei economii este susţinută de stat prin programul IMM Invest.

„Este un plan făcut în condiţiile restricţiilor actuale. Prin urmare accesul fiscal este extrem de mic şi în acest context a venit acest plan. Practic va trebui să facem cheltuieli suplimentare, atât pentru a lupta cu criza medicală, cât şi pentru a reporni economia, în condiţiile în care noi pornim de la un deficit bugetar care a fost, anul trecut, cel mai mare din Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană este pusă să ofere finanţe mult mai uşor statelor afectate. Doi:este  esenţială oprirea acestei crize medicale. Cu cât o oprim mai repede, cu atât putem relansa economia mai rapid. Sumele acordate întreprinderilor mijlocii sunt semnificative. Prin urmare, da, va avea un impact asupra acestor firme. Însă, să nu uităm: trecem printr o perioada de criza. Şi, da! Vor fi companii care probabil vor avea în continuare deficultati, cu toate ca exista acest program IMM Invest”, a spus Adrian Codârlaşu. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici