„Un demers care seamănă cu o epurare". Reacţia lui Ludovic Orban, după ce parlamentarii pe care i-a susţinut au pierdut în faţa echipei Ciţu

„Echilibrul a fost rupt într-un demers care seamănă cu o epurare pe motiv de susţinere politică pentru mine”, spune Ludovic Orban, după ce Laureţiu Leoreanu şi Virgil Guran, pe care i-a susţinut, au pierdut funcţiile de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi lider al gupului senatorilor PNL.

18584 afișări
Imaginea articolului „Un demers care seamănă cu o epurare". Reacţia lui Ludovic Orban, după ce parlamentarii pe care i-a susţinut au pierdut în faţa echipei Ciţu

"Un demers care seamănă cu o epurare". Reacţia lui Ludovic Orban, după ce parlamentarii pe care i-a susţinut au pierdut în faţa echipei Ciţu

„Echilibrul care trebuie să asigure funcţionarea coerentă a grupurilor parlamentare prin reprezentarea tuturor tendinţelor din partid a fost rupt într-un demers care seamănă cu o epurare pe motiv de susţinere politică pentru mine. Victoria de azi arată că cei care îl sfătuiesc pe premier nu înţeleg cum funcţionează grupurile parlamentare şi cum poate fi asigurată coeziunea, acţiunea unitară a grupurilor parlamentare. Pentru mine, azi e o zi în care cei care sau grăbit să câştige nişte funcţii au afectat foarte mulţi colegi de-ai mei”, spune Ludovic Orban.

El a precizat că Laurenţiu Leoreanu a obţinut 42 de voturi pentru a fi menţinut în funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, iar Virgil Guran a primit doar 18 voturi pentru a fi menţinut în calitatea de lider al senatorilor PNL.

„Existenţa acestui echilbru reclamă o discuţie, o negociere şi nu o încercare de a acapara toate funcţiile şi o încercare de a elimina din orice funcţie de reprezentare şi de conducere colegi care sunt alături de mine în competiţia pentru congres”, mai spune Orban.

Laurenţiu Leoreanu şi Virgil Guran au fost susţinuţi de Ludovic Orban, în timp ce Florin Roman şi Daniel Fenechiu sunt din gruparea lui Florin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici