Un deputat PC cere recunoaşterea rolului istoric al Casei Regale prin Constituţie. Comisia de revizuire a respins amendamentul

Deputatul PC Aurel Ionescu a solicitat, printr-un amendament depus la Comisia pentru revizuirea Constituţiei, menţionarea Casei Regale în legea fundamentală şi recunoaşterea rolului istoric al acesteia în dezvoltarea României. Amendamentul a fost respins de Comisia de revizuire, ulterior convenindu-se că o eventuală referire la Casa Regală ar putea fi introdusă în preambulul Constituţiei

339 afișări
Imaginea articolului Un deputat PC cere recunoaşterea rolului istoric al Casei Regale prin Constituţie. Comisia de revizuire a respins amendamentul

Un deputat PC cere recunoaşterea rolului istoric al Casei Regale prin Constituţie. Comisia de revizuire a respins amendamentul (Imagine: Marius Dumbrava/ Mediafax Foto)

"Casa Regală a României este recunoscută pentru rolul istoric avut în constituirea şi dezvoltarea statului modern, naţional, unitar român. Casa Regală funcţionează potrivit Statutelor sale", prevede amendamentul lui Ionescu, depus la Comisia de revizuire.

Comisia de revizuire a respins amendamentul privind recunoaşterea rolului Casei Regale

Comisia de revizuire a Constituţiei a respins amendamentul formulat de către deputatul PC Aurel Ionescu, prin care acesta propunea recunoaşterea rolului istoric al Casei Regale în textul legii fundamentale.

Amendamentul a întrunit în plenul comisiei 17 voturi "împotrivă", 2 abţineri şi doar un vot "pentru", după o serie de discuţii legate de oportunitatea reglementării în textul Constituţiei a unei asemenea prevederi.

Preşedintele Comisiei, Crin Antonescu, a afirmat că împărtăşeşte "resortul de inspiraţie" al propunerii, dar are o îndoială de natură tehnică în ceea ce priveşte introducerea în textul fundamental a noţiunii "Casa Regală", care ar putea naşte întrebări privind existenţa unei astfel de instituţii ca fiind a statului român.

Ulterior, la propunerea senatorului PNL Petre Roman, s-a convenit că o eventuală referire la Casa Regală şi recunoaşterea rolului acesteia în dezvoltarea României ar putea fi introdusă în preambulul Constituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici