Un drapel secuiesc de dimensiuni mari va fi arborat în centrul oraşului Baraolt din Covasna

Un drapel secuiesc de mari dimensiuni va fi arborat, marţi, în centrul oraşului Baraolt (Covasna), la iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

905 afișări
Imaginea articolului Un drapel secuiesc de dimensiuni mari va fi arborat în centrul oraşului Baraolt din Covasna

Un drapel secuiesc de dimensiuni mari va fi arborat în centrul oraşului Baraolt din Covasna(Imagine: Mihaly Laszlo/Mediafax Foto)

Preşedintele PPMT Baraolt, Szep Bela, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că la iniţiativa organizaţiei locale în centrul oraşului va fi arborat, marţi după-amiază, un drapel secuiesc de dimensiuni mari.

Szep a afirmat că pentru arborarea acestui simbol au fost obţinute toate aprobările necesare de la Primăria Baraolt.

"Conducerea oraşului este partenerul nostru în acest demers, apărarea simbolurilor noastre nu este o problemă de partid, ci una a naţiunii", a spus liderul PPMT Baraolt.

Potrivit acestuia, drapelul secuiesc va avea o lungime de 3,30 metri şi o lăţime de 2,20 metri.

Liderul PPMT a subliniat că articolul 6 din Constituţie garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul de a-şi folosi liber simbolurile.

Szep a menţionat că steagul secuiesc va fi ridicat pe un catarg înalt, iar la ceremonie vor lua cuvântul atât reprezentanţii PPMT, cât şi cei ai PCM, UDMR şi CNS.

"Cu această ocazie vom lansa şi un apel de participare la manifestarea pentru autonomie din 10 martie", a adăugat preşedintele PPMT Baraolt.

Un drapel secuiesc de dimensiuni mari a fost arborat, luni, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, tot de către reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca simbol al dezideratului de obţinere a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici