Un europarlamentar român este numit "cel mai inteligent politician în domeniul inteligenţei artificiale" într-un editorial în Washington Post

  • Europarlamentarul Dragoş Tudorache (REPER) este numit "cel mai inteligent politician în domeniul inteligenţei artificiale" într-un articol de opinie în The Washington Post.
  • Autorul articolului, Josh Tyrangiel, scrie despre Dragoş Tudorache că este greu de comparat cu un politician american.
  • Tudorache a fost ministru al Afacerilor Interne în guvernul Cioloş.
2672 afișări
Imaginea articolului Un europarlamentar român este numit "cel mai inteligent politician în domeniul inteligenţei artificiale" într-un editorial în Washington Post

Pe 13 septembrie 2023, senatorii Charles E. Schumer, Mike Rounds, Martin Heinrich şi Todd Young au organizat un forum privind reglementarea inteligenţei artificiale. La Forumul AI Insight au participat şi Elon Musk, Sam Altman şi Mark Zuckerberg. Forumul a fost cu uşile închise pentru alţi membri ai Congresului şi pentru mass-media, dar Schumer a ieşit pentru a-l declara un succes. "Ieşim din acea sală entuziasmaţi", a exclamat senatorul democrat. "A fost o experienţă uimitoare şi istorică în care am învăţat atât de multe, în care am început demersul nostru de a ne ocupa de această problemă atât de importantă care se profilează: Inteligenţa artificială".

„La scurt timp după forum, însă, oamenii au observat că entuziasmul american pentru reglementarea inteligenţei artificiale pare să fi încetinit considerabil. Acest lucru nu s-a datorat unei lipse de interes sau vreunei drame din culisele forumului. Nu s-a datorat nici unei lipse de necesitate. S-a datorat, cel puţin în parte, lui Dragoş Tudorache”, se arată în editorialul din Washington Post.

„Tudorache este membru al Parlamentului European din partea României şi preşedintele Comisiei speciale pentru inteligenţă artificială în era digitală. Este greu de comparat cu un politician american actual, deoarece principala sa trăsătură de personalitate este pasiunea pentru seriozitate (...) În ultimii cinci ani, Tudorache şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului contemplând cum să reglementeze inteligenţa artificială într-un mod care să prioritizeze siguranţa, renunţând în acelaşi timp la reputaţia bine câştigată a Europei de a amenda mai întâi Big Tech şi de a pune întrebări mai târziu”, scrie Josh Tyrangiel, editorialist al The Post pe partea de inteligenţă artificială.

În septembrie, Tudorache a vizitat Capitoliul pentru a-i informa pe membrii colectivului grupului celor patru cu privire la planurile Europei.

„O persoană prezentă a descris sesiunea ca fiind "impresionantă" şi "dezumflantă". Impresionant, deoarece proiectele de reglementări ale Uniunii Europene au fost bine gândite, echilibrate şi suficient de flexibile pentru a se schimba odată cu tehnologia care va continua să se schimbe. Aceasta a fost, de asemenea, partea dezumflantă. În timp ce Statele Unite se felicitau pentru că începuseră procesul de reglementare, Europa practic terminase. Iar pachetul său de norme era atât de bun încât Congresul va fi obligat în curând să aleagă între a petrece ani de zile încercând să îl depăşească sau să copieze temele unui elev evident superior”.

„Nu mă aşteptam ca un membru al Parlamentului European din România să semene atât de mult cu un republican din epoca Reagan”, adaugă Josh Tyrangiel.

Cine este Dragoş Tudorache

Dragoş Tudorache este din Bârlad, licenţiat în Drept la Universitatea Al.I. Cuza, Iaşi (1997). A absolvit un master în Drept European la Universitatea din Stockholm (1999).

A fost ministru al Afacerilor Interne în timpul guvernului Cioloş, 2016-2017. De asemenea, a fost ministru interimar al Comunicaţiilor.

Tudorache a fost ales europarlamentar în 2019 pe lista Alianţei USR-PLUS. În 2022, a fondat partidul REPER alături de Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa şi Dacian Cioloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici