UPDATE. Un fost jandarm şi trei ex-jurnalişti fac parte din Grupul de Comunicare Strategică/ Ce spune GCS

  • Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a fost înfiinţat cu aproape două săptămâni înainte de instituirea stării de urgenţă la 15 martie, prin ordin semmnat de Raed Arafat
  • Din Grup fac parte consilierii Andi Manciu şi Sorina Coşbuc, precum şi comisarii Drăgoi Iulian şi Cuţurescu Adrian
  • Membrii GCS, unii plătiţi separat printr-o firmă, sunt cei care comunică informaţiile legate de evoluţia epidemiei de coronavirus în România şi care, în perioada stării de urgenţă, au decis închiderea unor site-uri
16130 afișări
Imaginea articolului UPDATE. Un fost jandarm şi trei ex-jurnalişti fac parte din Grupul de Comunicare Strategică/ Ce spune GCS

Un fost jandarm şi trei ex-jurnalişti fac parte din Grupul de Comunicare Strategică| DOCUMENT

Grupul de Comunicare Strategică, structura guvernamentală care anunţă zilnic cifrele epidemiei de coronavirus din România, este alcătuit dintr-un fost jandarm şi trei foşti ziarişti.
 
Grupul de Comunicare Strategică a fost înfiinţat cu aproape două săptămâni înainte de instituirea stării de urgenţă la 15 martie, dezvăluie cristoiublog.ro.
 
Astfel, la 3.03.2020, prin dispoziţia 524 semnată de secretarul de stat în MAI,  Raed Arafat, a fost înfiinţat Grupul de Comunicare Strategică din care fac parte:
  • Andi Manciu
  • Sorina Coşbuc
  • Drăgoi Iulian
  • Cuţurescu Adrian
Aşadar, aceştia sunt membrii GCS, unii plătiţi separat printr-o firmă, care comunică informaţiile legate de evoluţia epidemiei de coronavirus în România şi care, în perioada stării de urgenţă, au decis închiderea unor site-uri pe motiv că acestea publică fanews-uri despre coronavirus.
 
Andi Manciu este consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României şi Sorina Coşbuc, consilier al ministrului de Interne Marcel Vela, fost reporter Realitatea Tv şi fostă realizatoare a emisiunii lui Rareş Bogdan. In biroul ei de la MAI,  Coşbuc este ajutata de comisar Drăgoi Iulian (din Teleorman, umblă vorba acoperit DGIPI), fost ziarist, adus şi susţinut de fostul ministru de Interne, Carmen Dan (ca şef al Serviciului de comunicare strategică din MAI)  şi de comisarul Cuţurescu Adrian, fost jandarm. Potrivit surselor cristoiublog,  aceştia se sfătuiesc cu ministrul de Interne Marcel Vela înainte să transmită cifrele.
 
Aşa se explică şi gafa de marţi, când Andi Manciu a trimis, ca de obicei, informaţiile la PNL, înainte de a da comunicatul oficial, iar ei l-au pus pe site, după care l-au retras. Comunicatul oficial avea alte cifre decât cele pe care le dăduse PNL.
 
Despre aceste informaţii, Grupul de Comunicare Strategică a făcut următoarele precizări: 
 
"Referitor la articolul publicat de dumneavoastră astăzi, 1 iulie, cu titlul <Un jandarm şi trei ex-jurnalişti fac parte din Grupul de Comunicare Strategică>, facem precizarea că respectivul material conţine mai multe informaţii false, inclusiv cele referitoare la faptul că membrii Grupului de Comunicare Strategică ar fi <plătiţi separat printr-o firmă>.
 
Precizăm că membrii Grupului de Comunicare Strategică nu sunt remuneraţi distinct pentru activitatea desfăşurată în cadrul Grupului. Persoanele care compun Grupul de Comunicare Strategică sunt remunerate de instituţiile pe care le reprezintă cu salariul curent, fără alte venituri suplimentare rezultate din activitatea în cadrul Grupului.
 
Totodată, dezminţim consideraţiile personale referitoare la unii membrii ai Grupului de Comunicare Strategică care privesc presupuse asocieri cu foşti miniştri, aceste informaţii fiind în totalitate false".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici