Un fost liberal spune că România este în pragul revoltei: Coaliţia populiştilor de la PSD şi a neputincioşilor PNL

Deputatul partidului Forţa Dreptei, Ionel Dancă, afirmă că explozia preţurilor la energie va fi urmată de o inflaţie galopantă la toate produsele: „coaliţia populiştilor de la PSD şi a neputincioşilor PNL a dus România în pragul unei revolte sociale. Parcă ne-am întors în epoca Dragnea - Valcov”.

1618 afișări
Imaginea articolului Un fost liberal spune că România este în pragul revoltei: Coaliţia populiştilor de la PSD şi a neputincioşilor PNL

Un fost liberal spune că România este în pragul revoltei: Coaliţia populiştilor de la PSD şi a neputincioşilor PNL

„Coaliţia populiştilor de la PSD şi a neputincioşilor PNL din Guvern, în doar două luni, a dus România în pragul unei revolte sociale iminente, provocată de creşterea explozivă a preţurilor la energie, care va fi urmată de o inflaţie galopantă la toate produsele şi de creşterea dobânzilor şi a ratelor bancare. Acesta este modelul cunoscut de guvernare al PSD, pe care l-am mai văzut de atâtea ori în ultimii ani, şi pe care PNL l-a îmbrăţişat şi-l sprijină cu maximă iresponsabilitate”, scrie pe Facebook deputatul Forţei Drepte (ex-PNL), Ionel Dancă.

El afirmă că PSD, ori de câte ori a guvernat, a „produs inflaţie prin scumpiri în lanţ la energie şi utilităţi, urmate de creşterea dobânzilor şi a ratelor bancare”.

„Parcă ne-am întors în epoca Dragnea - Valcov - Teodorovici. Reţeta populist-inflaţionistă a PSD este simplă: cu o mână dau majorări iluzorii de salarii şi pensii şi cu alte zece iau prin inflaţie şi scumpirile care îi afectează cel mai mult tocmai pe cei cu venituri mai mici. Răbdarea românilor este la limită şi nu are cum să fie altfel cu un premier care nu înţelege ce se întâmplă şi cu un ministru al Energiei care habar n-are cum să rezolve problema, ba chiar le recomandă românilor, inconştient de-a dreptul, să nu plătească facturile majorate. La rândul lor, cei care conduc Coaliţia Scumpirilor aruncă bombă de la unul altul şi dau cu stângul în dreptul”, adaugă Dancă.

El îl critică şi pe liderul PNL, Florin Cîţu.

„Preşedinte figurativ PNL zice că nu e treaba lui şi că nu-l găseşte pe Ciolacu, iar preşedintele PSD se spală pe mâini şi aruncă bombă în curtea CSAT, la preşedintele Iohannis care, la rândul său, mai face o demonstraţie de inadecvare totală şi face pledoaria luptei împotriva schimbărilor climatice într-o perioadă în care tocmai această politică europeană dusă la absurd este una dintre cauzele exploziei preţurilor la energie. Soluţii există şi pot fi aplicate imediat dar trebuie să ai cu cine. Din păcâte, pentru români, statul e guvernat de o combinaţie politică pe care nu şi-au dorit-o şi care nu este capabilă să ofere soluţii reale la problemele românilor”, conchide Ionel Dancă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici