Orban susţine că PSD n-a avut încredere să-l lase pe preşedintele Camerei să conducă şedinţa plenului

Ludovic Orban a declarat că PSD nu a avut încredere să îl lase pe preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu să conducă plenul reunit de miercuri, în locul lui fiind pus să prezideze Florin Iordache care s-a dovedit a fi iar „o cârpă de şters pe jos” a lui Liviu Dragnea.

170 afișări
Imaginea articolului Orban susţine că PSD n-a avut încredere să-l lase pe preşedintele Camerei să conducă şedinţa plenului

Un lider din opoziţie susţine că PSD n-a avut încredere să-l lase pe preşedintele Camerei să conducă şedinţa plenului

„Credeţi că mai aveau vreo altă soluţie? Respingeam orice şedinţă de plen. De altfel, trebuie să ştiţi că noi am prevăzut cu mare atenţie acest pas procedural şi chiar dacă nu v-am spus în declaraţia anterioară, v-am spus pe surse că vom apela la pârghiile procedurale pe care le avem la dispoziţie. Plenul este suveran. Din nou s-a dovedit că Florin Iordache nu este altceva decât o cârpă de şters pe jos a lui Liviu Dragnea şi că în continuare acţionează la comenzile lui Liviu Dragnea. PSD n-a avut încredere să-l lase pe preşedintele Camerei Deputaţilor să conducă şedinţa, pe domnul Ciolacu, şi l-a trimis pe soldatul japonez, care continuă să lupte pentru Dragnea în Parlamentul României, pe penibilul şi dezastruosul Florin Iordache”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat cum a reuşit PNL să îi convingă pe cei de la PSD să fie de acord cu programul opoziţiei.

Acesta a adăugat că i-a făcut pe social-democraţi să înţeleagă miercuri că nu îşi pot bate joc de democraţie şi de românii care aşteaptă căderea Guvernului Dăncilă.

„În ciuda faptului că a refuzat să supună la vot în conformitate cu regulamentul o propunere normală de modificare a programului de lucru privitor la moţiunea de cenzură, le-am trântit programul de lucru pe astăzi şi i-am pus în situaţia să înţeleagă că nu pot să îşi bată joc de democraţie, că nu pot să-şi bată joc de cetăţenii români care aşteaptă căderea acestui Guvern şi că nu pot să calce în picioare Constituţia, regulamentele Camerei şi legilor”, a completat Orban.

Întrebat cum va face PNL, având în vedere că miercuri au fost 194 de voturi, iar majoritatea presupune 233 de voturi pentru moţiune, Ludovic Orban a răspuns: „Este o relativizare pe care o resping categoric. Deci, noi avem 237 de semnatari, pe lângă cele 237 de semnatari, după evaluările noastre, astăzi, mai putem obţine minim 7 voturi suplimentare. Am convingerea că toţi semnatarii şi toţi cei care vor să voteze moţiunea de cenzură, vor fi prezenţi joia viitoare şi vor vota pentru căderea acestui Guvern”.

Liderul liberalilor a adăugat planul PSD a fost dejucat miercuri de partidele care susţin moţiunea de cenzură.

„Astăzi (miercuri - n.r.) a fost o mizerie ordinară, marca PSD, care a fost dejucată prin unitatea şi prin solidaritatea formaţiunilor care susţin această moţiune de cenzură, care au probat clar, pentru prima dată, în Plenul Camerelor reunite, că opoziţia are majoritate şi că moţiunea de cenzură va trece”, a conchis Orban.

Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea şi votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici