Un ministru tehnocrat este în discuţii cu Nicuşor Dan pentru a intra în politică: Eu şi alţi colegi vom lua o decizie în 2-3 săptămâni

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat miercuri că va decide în următoarele două-trei săptămâni dacă se alătură sau nu Uniunii Salvaţi România şi că alţi membri ai Cabinetului Cioloş ar putea opta pentru o intrare în acelaşi partid.

808 afișări
Imaginea articolului Un ministru tehnocrat este în discuţii cu Nicuşor Dan pentru a intra în politică: Eu şi alţi colegi vom lua o decizie în 2-3 săptămâni

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: Eu şi alţi colegi care am avut discuţii cu USR vom lua o decizie în 2-3 săptămâni (Imagine Marius Dumbaveanu / Mediafax Foto)

Întrebat într-un interviu acordat RFI dacă intenţionează să intre într-un partid politic, Cristian Ghinea a confirmat că au existat discuţii cu Uniunea Salvaţi România (USR).

"Vă confirm faptul că au existat discuţii cu Uniunea Salvaţi România. Este un partid care într-un mod absolut remarcabil spune că acest Guvern a făcut lucruri bune, care ar trebui să continue. Într-o lume politică în care a devenit o modă să iei în derâdere tehnocraţii, există acest partid cu oameni curaţi şi care spune nu, dimpotrivă, oamenii ăştia au început ceva bun şi ar trebui să continuăm. Dat fiind că ei spun asta, au existat discuţii cu ei", a detaliat el.

Ministrul a precizat că au existat două discuţii cu USR. ''Dacă ajungem împreună la concluzia că putem pune umărul tot împreună, pentru ca proiectele acestui Guvern să continue, atunci va ieşi ceva, posibil şi cu mine, posibil şi cu alţi miniştri, dar este complet prematur să intrăm în detalii acum", a spus Ghinea.

Ministerul a explicat că el şi colegii săi care iau în considerare oferta USR sunt ''rupţi'' pentru că ''orice fel de deal politic presupune o retragere de la guvernare, premierul Dacian Cioloş a fost foarte clar în această privinţă şi este şi o decizie absolut normală''.

''Şi atunci şi eu şi alţi colegi ai mei care au avut asemenea discuţii cu Uniunea Salvaţi România oscilăm între a mai folosi cele două-trei luni pentru a finaliza nişte proiecte sau a face acest pas, care ar putea să asigure supravieţuirea mai mare a întregului proiect. Decizia asta, care nu este o decizie deloc uşoară, toţi suntem într-un fel de efervescenţă a deciziilor bune pe care putem să le mai luăm încă, deci decizia asta care nu este uşoară va fi luată în următoarele două-trei săptămâni şi apoi ne liniştim", a argumentat Ghinea.

Pe de altă parte, el s-a declarat "iritat" de informaţiile potrivit cărora ar fi discutat cu liberalii.

"Infirm în acelaşi timp că aş fi avut discuţii cu Partidul Naţional Liberal şi asta este o chestie care mă irită că se discută în spaţiul public despre mine, fără să mi se ceară părerea, un telefon, domnule, discuţi cu PNL-ul? Vă spun clar, nu am discutat cu Partidul Naţional Liberal. Am auzit că m-au sondat, spune domnul Buşoi că n-am ieşit cum trebuie. Prostii! Nu a fost nici o discuţie între mine şi Partidul Naţional Liberal pe acest subiect'', a conchis el.

Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat marţi că a discutat cu ''cinci-şase'' miniştri despre o eventuală înscriere în partidul pe care îl conduce.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici