Un număr de 159 de secţii de votare vor fi amenajate la Cluj-Napoca, trei fiind pentru studenţi

Un număr de 159 de secţii de votare pentru alegerile locale din 10 iunie vor fi amenajate, în municipiul Cluj-Napoca, de către Primărie, 156 dintre acestea fiind secţii permanente şi trei fiind pentru studenţi.

178 afișări
Imaginea articolului Un număr de 159 de secţii de votare vor fi amenajate la Cluj-Napoca, trei fiind pentru studenţi

Un număr de 159 de secţii de votare vor fi amenajate la Cluj-Napoca, trei fiind pentru studenţi (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, faţă de alegerile locale din 2008, mai multe străzi au fost rearondate altor secţii de votare, iar câteva secţii au fost mutate şi vor funcţiona în alte unităţi şcolare faţă de precedentul scrutin.

"Primăria Cluj-Napoca va amenaja un număr de 159 de secţii de votare pentru alegerile locale din 10 iunie, din care 156 sunt permanente, iar trei secţii sunt pentru studenţi. Două dintre aceste secţii studenţeşti vor fi deschise în campusul Hasdeu, iar una în Observator. Faţă de alegerile locale din 2008, când au fost deschise şapte secţii de vot pentru studenţi, numărul acestora s-a redus, deoarece nu au mai fost atât de mulţi studenţi care şi-au făcut vize de flotant. Au avut loc şi câteva rearondări de străzi pentru secţii, iar câteva secţii au fost mutate, vor funcţiona în alte unităţi şcolare faţă de alegerile trecute", a spus Moisin.

Potrivit acestuia, patru secţii de votare din municipiu care au funcţionat în urmă cu patru ani la Şcoala "Ion Lupaş" au fost mutate la o grădiniţă situată la o distanţă de 200 de metri "din cauza refuzului noului proprietar al clădirii şcolii de a asigura accesul la secţiile de votare".

Lista cu arondarea secţiilor de votare a fost transmisă Prefecturii Cluj.

În municipiul Cluj-Napoca, pe listele electorale permanente sunt înscrise 274.080 de persoane, mai multe ca la alegerile din 2008, când erau 273.117 persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici