Un partid se declară dezamăgit de liberali, după ce i-au primit în rândurile lor pe Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin

PLUS transmite, într-un comunicat de presă, că e dezamăgit de hotărârea PNL de a-i integra în structurile de conducere ale partidului pe Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin. Formaţiunea condusă Dacian Cioloş susţine că PNL „este ameţit de aburii sondajelor şi repetă greşeli”.

1485 afișări
Imaginea articolului Un partid se declară dezamăgit de liberali, după ce i-au primit în rândurile lor pe Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin

Un partid se declară dezamăgit de liberali, după ce i-au primit în partid pe Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin

„PLUS se declară dezamăgit de hotărârea PNL de a accepta în rândurile sale foşti deputaţi ai Pro România şi ALDE care au contribuit la toxicitatea guvernării PSD începând cu 2016. Din păcate, Partidul Naţional Liberal este ameţit de aburii sondajelor şi repetă greşelile politice făcute în trecut. Să nu uităm că suntem astăzi în situaţia de a căuta soluţii la schimbarea sistemului electoral la locale ca urmare a compromisurilor făcute cu PSD în perioada USL sau că avem o Curte Constituţională dezechilibrată politic din aceleaşi motive. Cetăţenii speră într-o politică nouă, coerentă şi fără compromisuri. Milioane de oameni au ieşit la urne în 2019 pentru că resping traseismul şi modul tranzacţional prin care s-a făcut politică până acum”, a transmis PLUS, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele executiv al PLUS, Dragoş Tudorache, a afirmat că intrarea lui Daniel Constantin şi a lui Sorin Cîmpeanu în structura de conducere a PNl este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa PSD.

„Intrarea lui Daniel Constantin şi a lui Sorin Câmpeanu direct în structura de conducere a PNL este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definiţia traseismului. Au trecut de la Conservatorii lui Dan Voiculescu la ALDE şi Pro România, iar acum au găsit o altă barcă de salvare politică în PNL. Daniel Constantin a făcut parte din primul Guvern Dragnea-Grindeanu, cel care a iniţiat şi adoptat Ordonanţa 13. Nu poţi fi o alternativă credibilă la PSD cât timp la conducerea partidului aduci oameni care au acţionat împotriva valorilor europene, împotriva Justiţiei şi statului de drept. Cerem conducerii PNL să explice care este raţiunea acestui gest, de ce acceptă traseişti în conducerea partidului şi cum poate spune că luptă împotriva unui mod toxic de a face politică prin acest gen de tranzacţionare a funcţiilor politice”, a subliniat Tudorache, în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Liberalii au aprobat, în şedinţa Biroului Executiv de luni, un protocol privind integrarea în PNL a foştilor parlamentari Pro România care au susţinut Guvernul Orban. Premierul a anunţat că Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin vor avea funcţii de conducere în PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici