Un senator PNL cere demiterea prefectului de Vaslui pentru modul cum a abordat situaţia la Pungeşti

Senatorul PNL Mihaela Popa cere demiterea prefectului de Vaslui, Radu Renga, pentru modul defectuos în care acesta a gestionat situaţia din localitatea vasluiană Pungeşti, adăugând că se comportă ca un prim-secretar care refuză să discute cu protestatarii.

471 afișări
Imaginea articolului Un senator PNL cere demiterea prefectului de Vaslui pentru modul cum a abordat situaţia la Pungeşti

Senatorul PNL Mihaela Popa (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Mihaela Popa a declarat corespondentului MEDIAFAX că prefectul de Vaslui Radu Renga ar trebui să fie demis din funcţie, pentru modul defectuos în care s-a implicat în aplanarea conflictului din localitatea Pungeşti.

"Am rude acolo, părinţii mei locuiesc în judeţul Vaslui şi sunt extrem de revoltată vizavi de atitudinea prefectului. Ar trebui demis imediat din funcţie. Trebuia să meargă în mijlocul oamenilor, nu să fugă de protestatari. Este ca un prim-secretar paraşutat în funcţia de prefect la Vaslui, el fiind adus din Vâlcea. Peste un an sau doi el se va întoarce acasă, se vede că nu îi pasă", a afirmat senatorul liberal Mihaela Popa.

Ea a precizat că este o soluţie proastă să aduci oameni din alte zone ale ţării pentru a-i pune prefecţi în judeţe pe care nu le cunosc.

Mihaela Popa susţine că prefectul de Vaslui i-a desconsiderat pe cei aflaţi în stradă la Pungeşti.

"Trebuia să le vorbească oamenilor, să-i lămurească. Ştia că la Pungeşti e o stare de tensiune, avea tot timpul să le explice cum e cu gazele de şist, nu să ameninţi că trimiţi jandarmii şi că bagi buldozerele", a mai spus Mihaela Popa.

Totodată, ea a criticat şi faptul că directorul şcolii din Pungeşti a ordonat elevilor şi cadrelor didactice să nu părăsească orele de curs pentru a participa la proteste.

"Asta îmi aduce aminte de Revoluţia din 1989, când eram profesor. Şi atunci s-a întâmplat la fel. S-a trimis o circulară în şcoli, în care se spunea că nu avem voie să părăsim şcoala", a spus senatorul PNL Mihaela Popa.

Localnicii din Siliştea au blocat, miercuri dimineaţă, drumul naţional Vaslui - Gârceni, în cea de-a treia zi consecutivă de proteste pentru a împiedica amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist în zonă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici