Un senator PSD din Comisia de revizuire a Constituţiei îi cere lui Antonescu continuarea proiectului

Senatorul PSD Ovidiu Donţu, membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei, îi cere lui Crin Antonescu să convoace comisia pentru a pune în acord unele articole cu opinia CCR, astfel încât să poată fi menţinut termenul de 25 mai pentru organizarea referendumului de aprobare a noii Constituţii.

91 afișări
Imaginea articolului Un senator PSD din Comisia de revizuire a Constituţiei îi cere lui Antonescu continuarea proiectului

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, vicepreşedinte al Comisiei juridice din Senat, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că proiectul de modernizare a Constituţiei trebuie continuat chiar dacă Crin Antonescu a ales calea opoziţiei.

"Îi solicit domnului Crin Antonescu să continue proiectul de modernizare a Constituţiei şi să convoace, de îndată ce avem motivarea Curţii Constituţionale, comisia de revizuire pentru a pune de acord unele articole cu opinia Curţii", a afirmat Donţu.

El a spus că doreşte continuarea proiectului politic prin care să fie înlăturat traseismul politic, reducerea cu circa 200 a numărului de parlamentari, adoptarea tezei prin care creanţele statului au acelaşi regim juridic cu obligaţiile fiscale, menţinerea prevederii privind rolul istoric al Bisericii Ortodoxe Române şi al Casei Regale, dar şi a celei privind interesul suprem al copilului.

"Cred că trebuie să continuăm să ne asumăm până la capăt modernizarea Constituţiei chiar dacă domnul Crin Antonescu a ales calea opoziţiei", a spus Donţu, care şi-a exprimat încrederea că există posibilitatea ca în 25 mai să poată fi organizat referendumul de aprobare a Constituţiei revizuite.

Senatorul PSD a mai spus că dacă nu va fi realizat acest proiect va iniţia o propunere legislativă prin care să fie stabilită egalitatea de tratament a parlamentarilor şi a aleşilor locali în ceea ce priveşte traseismul politic.

"Voi încerca să găsesc o susţinere parlamentară largă pentru susţinerea unui proiect de lege prin care, până la interzicerea prin Constituţie a traseismului politic, să eliminăm discriminarea la care sunt supuşi aleşii locali care îşi pierd mandatul dacă părăsesc partidul pe listele pe care au fost aleşi", a mai afirmat Donţu.

El a menţionat că dacă va fi întârziată nepermis de mult adoptarea unei legi privind egalitatea de tratament între aleşii locali şi parlamentari, va propune ca o asemenea prevedere să fie adoptată prin Ordonanţă de Guvern.

Judecătorii Curţii Constituţionale au analizat, la jumătatea lunii februarie, proiectul legii de revizuire a Constituţiei. Unele texte au fost declarate ca neconstituţionale, în cazul altora făcându-se recomandări de modificare sau de corelare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici